Vår magiska IT-samordnare

På mitt arbete har vi en magisk IT-samordnare. Tro det eller ej. Varje gång jag har problem med min dator och kommer bort till Susanne för att få hjälp, så fungerar den. Alltid.

Susanne förklarade sist det hände, att det berodde på att hon var magisk. Att hon med sin blotta närvaro får datorn att fungera. Jag tror henne.

För sexton år sedan började jag som kurator på Funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona. Det är många år sedan. Det har blåst många vindar sedan den dagen, och många människor har kommit och gått på olika tjänster.

Susanne var den som mötte mig i dörren den där allra första dagen på det nya jobbet. Jag var så otroligt nervös. Hon visade mig runt, och förklarade lite vad jobbet gick ut på.

Redan från första stund blev vi vänner. Jag tydde mig mycket till Susanne i början. Hon hjälpte mig med tiden att komma in i jobbet.

Vi umgicks ganska mycket de där första åren vi jobbade ihop. Vi lunchade ofta. Jag pratade gärna bort en stund på hennes kontor.

Med tiden fick Susanne andra arbetsuppgifter. Vi satt inte längre på samma ställe. Vi kom ifrån varandra som man gör, men jag blir fortfarande lika glad varje gång jag ser henne.

Susanne är en alldeles fantastisk tjej. Hon har en smittande energi, och ett underbart medryckande skratt. Hon är lite galen, och det gillar jag. Precis som för mig händer det ibland saker som hon inte riktigt har räknat med.

Jag kommer ihåg vid ett tillfälle när hon kom till jobbet och var alldeles grön i huvudet. Hon hade färgat håret, och det hade inte blivit så bra. Det var inget som bekymrade henne. Hon skrattade gott. Trygg i förvissningen att det skulle växa bort, vilket det så småningom också gjorde.

När någon kommer med en idé på jobbet är Susanne alltid positiv. Hon är alltid med på olika aktiviteter, och hon är ständigt nyfiken på att prova nya saker. Det är en härlig egenskap.

Vi är trots våra olikheter på många sätt ganska lika. Vi är i samma ålder, och vi har barn från samma årskullar. Hon vet vad jag pratar om.

Det är härligt att ha henne på jobbet. Människor kommer och går, men Susanne är sig lik. Hennes underbara skratt ekar fortfarande i korridorerna. 

Jag hoppas och tror att hon för alltid får fortsätta att på sitt sätt vara magisk. Att hon för alltid får behålla sitt smittande skratt och sin sprudlande energi. Att hon fortsätter att vara nyfiken på nya saker, och att hon förblir så positiv som hon är.

Vår härliga magiska IT-samordnare. <3

Ha en härlig kväll! / Ingrid