Vår lilla Elsa

Idag vaknade jag tidigare än vanligt. Mamma var uppe, och vi fikade en stund. Hennes trädgård är fantastiskt vacker just nu. Jag är stolt över henne. Hon är så envis, och det kommer hon så långt med.

Hon och Ruben skulle köra till Jämjö och handla idag. Det är bra. Mamma behöver komma ut lite.

Idag är det katten Elsas födelsedag. Vår lilla ögonsten fyller två år.

Mammas särbo Ruben, ringde en morgon för några år sedan och berättade att hans katt hade fått tre vita kattungar. Ända sedan jag jag var barn har jag varit svag för just kattungar. Jag kunde inte vänta på att få se dem.

Thomas sa absolut nej till att skaffa katt. Vi är så mycket hemifrån, och det skulle bara bli problem. Jag höll med honom. Men titta ville jag.

Samma helg var vi på plats. Kattungarna var helt ljuvliga. Denise och jag smalt som glass i solsken. Där var särskilt en liten underbar varelse, med svart nos. Hon var så otroligt söt.

Plötsligt såg jag inga problem i världen med att ha katt.

Vi döpte henne till Elsa. Hon var född på Thomas mammas födelsedag, och vi döpte Elsa efter henne.

Inte skulle lilla Elsa bli till några bekymmer. Denise och jag skulle ta hand om henne.

Thomas kämpade länge. Han försökte få oss att inse att det var omöjligt. Varken Denise eller jag lyssnade till det.

Thomas är en snäll man. När han insåg hur gärna vi ville, gav han med en djup suck med sig. Men vi fick ta hand om henne själva. Han hade varken tid eller lust. Det var inga problem för Denise och mig. Vi blev med katt.

Den 19 augusti 2016 kom hon äntligen med oss hem. Hon var så liten, och inte längre vit. Istället hade hon teckning som sin far. Han var av rasen Ragdoll och fantastiskt vacker.

Denise och jag höll på med den där lille kattungen hela första dagen. Vi lekte med henne, och gav henne mat. Vi kelade och vi njöt av detta lilla underverk.

Samma kväll satte jag mig i soffan och la den lilla i mitt knä. Hon reste sig direkt. Med bestämda steg knatade hon bort och la sig tillrätta hos Thomas. Där somnade hon sedan gott.

Elsa ligger fortfarande i Thomas knä. Det är bara husse som duger. Hon är med honom överallt. Hon pratar med honom. Duschar han står hon utanför badrummet och vill komma in.

Thomas köper den dyraste kattmat som går att uppbringa. Han har alltid minst fyra olika sorter hemma, så att hon ska få variation. Elsa är hans katt. Det har hon varit sedan dag ett.

Denise och min dröm om en liten kattunge att älska gick om intet.

Ibland tar livet lite oväntade vägar. Ibland tror vi att vi kan räkna ut saker och ting, och ibland räcker det med en liten bestämd kattunge för att ändra på det.

Men det spelar ingen roll. Elsa är allas vår ögonsten. Är inte Thomas hemma kan det hända att hon i sin nåd kan hålla till godo med någon av oss andra. Man får vara nöjd med det lilla.

Ha en härlig dag! / Ingrid