Vår flytt till Emmaboda

Måndagen den 20 augusti. Det är skolstart för Denise. I dag börjar hon i nian på Paradisskolan i Nybro. Det är helt otroligt. Min bebis.

Jag kommer ihåg hur det var när vi började prata om att flytta till Emmaboda. Vi bodde då i huset i Torhamn, där Martina och Martin nu bor med sitt småfolk. Denise gick i tredje klass i Torhamns skola, som då var en liten gemytlig byskola.

Thomas och jag funderade länge på var vi skulle slå ner våra gemensamma bopålar.

Jag var själv ganska sugen på att flytta. Jag hade haft många tunga år i Torhamn, och jag längtade efter en nystart. Men ett krav hade jag. Det skulle bli den bästa lösningen för Felicia och Denise. Det var ingenting jag gav avkall på.

Denise och jag gjorde ett studiebesök i dåvarande tredje klass på Bjurbäcksskolan i Emmaboda. Jag var alldeles tagen av det besöket. Det var så väl förberett. Lärarna var fantastiska, och jag gillade upplägget av undervisningen. Denise var lyrisk. Hon ville flytta direkt.

När hennes blivande klass i Emmaboda hade sin skolavslutning det året, bjöd de in Denise att vara med. Det tyckte jag var så fint. Ett fantastiskt mottagande som Bjurbäcksskolan ska ha en eloge för.

Att Felicia skulle gå kvar på Jändelskolan där hon gick var självklart. Att byta skola i nian kändes inte rimligt. Det löste vi också smidigt med hjälp av Bjurbäcksskolan.

Så flyttlasset gick till Emmaboda. I augusti 2013 var alla papper klara, och barnen installerade i sina nya rum.

Fotot är taget Denise allra första skoldag här i Emmaboda.

Jag har aldrig ångrat den här flytten. Jag har alltid trivts bra, och Denise har med åren blivit en riktig liten smålänning. Hon har rotat sig, och har det mesta av sitt sociala nätverk här.

Felicia däremot är tillbaka i Karlskrona. Det gör ingenting. Det är inte så långt.

Jag har fått det så bra. Thomas är fantastisk, och han finns alltid där för mig.

Det spelar inte längre så stor roll var jag befinner mig i världen. Om jag är i Emmaboda, på Cuba eller i Björkenäs. Är Thomas där, så är jag hemma.

Ha en härlig dag! / Ingrid