Uno på småländskt vis

I dag har vi haft ytterligare en varm dag. Regnet uteblev, och de 24 graderna som utlovades blev betydligt fler. Men havet har äntligen lugnat ner sig. Den röda flaggan är borta. Vi kan bada igen. Härligt!

Den här resan har jag klarat mig undan munsår. Det brukar jag annars alltid få. Däremot har Denise fått solexem över nästan hela kroppen. Trots att hon hela tiden har smort sig så noga. Hon får hålla sig i skuggan.

I morse när jag hade lagt ut mitt inlägg, frågade Thomas lite försiktigt om jag hade skrivit om att han är förkyld. Han är väldigt ynklig. Eftersom jag inte hade gjort det så gör jag det nu. Thomas har fått en manlig förkylning.

Denise och jag stänger av öronen och låter honom hållas. Det är bäst så.

Häromdagen hittade vi i en liten affär en UNO-kortlek för bara tre euro. Det passade oss smålänningar perfekt. Döm om vår lycka när vi insåg att förpackningen innehöll två kortlekar. Vi bröt upp förpackningen på den ena, medan vi la den andra i tryggt förvar i resväskan. Den skulle vi ta med oss hem till husvagnen. Vi räknade ut att vi hade tjänat minst hundra kronor på det här.

När vi samma kväll hade suttit på altanen och spelat UNO en bra stund, sa Denise så lugnt som bara hon kan: ”Vi spelar med  bara röda och gula kort”

Ingen av oss hade uppmärksammat det på säkert en timme. Denise är verkligen en fullvärdig medlem i kaoset. Det var bara att rota fram den andra kortleken i resväskan och packa upp de gröna och blå. korten. Där gick den hundralappen.

Det gjorde ingen skillnad. Jag fortsatte att vinna, även om Thomas högljutt påstod att jag fuskade. Det gjorde jag inte.

I går kväll innan vi somnade sa Thomas lite vemodigt: ” I morgon är det sista dagen här. Veckan har gått fort.” Jag bad honom genast plocka fram min och Denise flygbiljett, eftersom vi tänker stanna till måndag. Det är tur att jag har koll.

Nu ska vi ta bussen in till Ayia Napa. Det är fortfarande väldigt varmt, men vi ska säkert hitta något mysigt fik i skuggan. Lite shopping får det bli, och lite strosande längs havskanten.

Ha en härlig kväll! /Ingrid