Tidig morgon

Det känns fantastiskt att vakna upp till denna fantastiska vy. Jag älskar de tidiga morgnarna härute. Solen är på väg upp, och det är bara fåglarnas sång som bryter tystnaden.

Mamma och jag är de enda som är vakna så här tidigt. Klockan halv fem i morse när jag kom upp till gården var hon redan ute i sin trädgård. Det är härligt att se henne. Hon har sin bästa tid på morgonen, det har hon alltid haft.

Jag minns aldrig att min mamma sov. Hon var uppe på morgonen när jag steg upp, och hon var uppe när jag gick och la mig. Hon städade och fejade, och hon var alltid igång. Ständigt sjöng hon, medan hon gnodde på de osynliga smutsfläckarna.

På kvällarna var hon aktiv i olika föreningar, och jag förstår inte hur hon orkade. Hon var urstark på den tiden. Hon tyckte om att jobba, och hon satt sällan sysslolös.

Jag är inte lik henne ett dugg. Jag älskar att sätta mig ner med en bra bok, eller vid datorn. Jag prioriterar sällan städning, och jag är inte så intresserad av matlagning.

Däremot är min äldsta dotter Marie, en kopia av sin mormor. Hon far runt och håller igång all sin vakna tid.

I går kväll bänkade vi oss i sängen i husvagnen, med varsin tallrik marängsviss i knäet. I slutet av programmet dog batteriet på Ipaden, och så gick det med det.

Jag vet fortfarande inte hur det gick för Benjamin Ingrosso, eller vem som vann eurovisionschlagerfestivalen. Det spelar ingen roll. Jag lär få veta under dagen.

Nu på förmiddagen ska Thomas försöka få upp förtältet. Hoppas att han hinner.

Det är en viktig dag i dag. Lille barnbarnet Karl fyller ett år, och vi kommer självklart att vara först på plats och gratulera.

Nu ska jag väcka Thomas. Han har beställt tidig väckning. Kaffevattnet kokar på gasolspisen och frukosten är framdukad. Det är dags att ta sig an ännu en dag.

Ha en härlig söndag! / Ingrid