Thomas stora bilproblem

 I kväll är det sista kvällen i paradiset för ett tag. I morgon åker vi tillbaka till Emmaboda igen.

I morgon ska vi också hämta den nya bilen. Äntligen. Vi har väntat i flera månader, men nu har den kommit. Det ska bli så spännande att se hur det här kommer att utveckla sig.

Jag frågade Thomas i dag om vi skulle ta hans ögonsten till bil till bilfirman, eller min gamla skramlande Volvo. Thomas skruvade lite på sig. Det slutade med att vi tar Volvon.

Thomas ska köra den nya bilen hem, och jag kommer att skramla efter med min gamla trotjänare.

Jag vet precis hur det kommer att bli. Framöver kommer det att stå två nya glänsande bilar på vår uppfart. Utanför på gatan kommer Volvon att stå kvar. Thomas var inte så sugen på att byta in den. Undrar varför…

Men.
Ibland händer det saker som ingen har räknat med.

I eftermiddag har min syster Kerstin varit nere i paradiset och fikat lite. Det är alltid lika roligt när hon kommer. Kerstin undrade lite över Volvon. Hennes son Ricke var intresserad av att ta över min trotjänare, nu när vi ändå ska köpa en ny bil. Vad skulle Thomas säga?

Han har fått problem.

Jag tycker att det är så roligt. Jag vet att Thomas är rädd för att jag ska köra den nya bilen. Tänk om jag parkerar för nära en annan bil. Tänk om jag inte växlar som jag ska, eller glömmer handbromsen i. Eller ännu värre. Tänk om jag äter en glass i bilen.

Min älskade sambo har ett otroligt kontrollbehov. Han vet att jag aldrig gör som han säger, och det stressar honom enormt just nu.

Det är omöjligt för honom att köra två bilar, samtidigt som det blir svårt för honom att kunna motivera varför vi ska ha Volvon kvar.

Jag tycker att det är helt underbart. Med spänning ska jag följa utvecklingen och se vad som händer.

Trots allt vet jag så väl hur det kommer att sluta.

Thomas kommer att ge upp. Vi kommer att sälja Volvon och jag tar över herraväldet över den nya bilen. Sambon suckar högt i början, men vänjer sig så småningom.

Jag känner honom så väl.

Ha en härlig kväll / Ingrid