Thomas midsommarprogram

Jag har dragits med en besvärlig tandvärk ett tag. Det började i lördags med att jag trodde att jag hade fått en inflammation i tandköttet. I går tog det i, och jag ringde tandläkaren. Inte vill jag ha tandvärk till midsommar.

Jag fick komma dit, och tandläkaren undersökte noga min vänstra sida. Hon hittade inget fel. En röntgenbild på nederkäken visade att allt var bra. Tandläkaren trodde att tandvärken snart skulle lägga sig.

I går eftermiddag ringde jag ytterligare en gång till folktandvården. Då hade tandvärken tagit i ordentligt, och tandläkaren hade gått hem.

När jag kom hem från jobbet hade jag hög feber.

Idag har jag varit hos tandläkaren igen. Hon har borrat upp en tand, och fyllt igen den provisoriskt. Nu hoppas jag innerligt att värken snart lägger sig. Jag har sovit hela eftermiddagen och nu inbillar jag mig att det känns bättre.

Midsommar närmar sig med stormsteg. Det ska bli så roligt.

Thomas är i full färd med att fixa programmet. I går frågade han min syster Kerstin om huruvida hon hade några önskemål gällande vinsterna till den obligatoriska bingon. Det är så att hon nästan alltid vinner, och det har vi så roligt åt. Kerstin skrattade gott.

Det är en lite udda, och en helt galen tradition att spela bingo på midsommarafton. Vi kommer oftast inte i gång förrän det skymmer, och sillen har gjort sitt.

Thomas, som är vår ständige bingoutropare, ser dåligt redan i dagsljus. Kulorna i tombolan är små, och i bland blir det fel. Det händer då och då, att samma nummer ropas upp två gånger i samma spel. Då utbryter det vilda diskussioner och rungande skratt runt bordet.

Borden vi sitter vid är rangliga, och inte de bäst lämpade för bingons pyttesmå plastpluttar. Om någon stöter till det, är kaoset ett faktum.

Det gör ingenting. Vi har så vansinnigt roligt, och ingen i familjen Kaos kan tänka sig en midsommar utan bingo.

Så nu tar vi nya tag. Tanden får hålla sig i schack. Thomas jobbar på med sitt program, och jag njuter av att midsommar snart är här.

Ha en härlig kväll! / Ingrid