Thomas, Johnny Cash och jag

Just nu sitter jag i bilen på väg till Kalmar. Thomas kör. Det är fredag eftermiddag. Thomas har överraskat med en hotellnatt i Kalmar, och en kväll i Kalmarsalen med ”Johnny Cash show.”

Jag älskar de här överraskningarna. Thomas hittar ofta på roliga saker, och jag njuter hejdlöst av det. Varje gång. Jag blir som ett barn på julafton. Jag är lyckligt lottad.

Det är så roligt att bara få ge sig iväg, och bli omhändertagen. Jag längtar mest efter hotellfrukosten. Hoppas de serverar pannkakor med vispgrädde och sylt. Thomas förfasar sig, men numera lite mer lågmält. Han har lärt sig. Det är ingen idé.

När jag var barn kan jag inte minnas att vi någonsin sov på hotell. Däremot minns jag att vi vid något tillfälle sov på ett vandrarhem i Köpenhamn. Jag minns att det var en stor sovsal med våningssängar och många människor. En toalett låg längst ner i en korridor.

Det var längesedan. Ingen semestrar längre på det viset.

Inte jag heller. Jag har blivit bortskämd med åren.

Att tälta i trädgården som var så roligt när jag var barn, är idag uteslutet. Jag sover mycket bättre i en husvagn. När jag var liten var det ett äventyr att få cykla till badstranden, idag tar jag bilen. När jag var barn härjade jag runt och lekte hela dagarna, idag sitter jag hellre i en solstol med en bra bok.

Det är tur att man blir klokare med åren...;)

Ha en härlig dag! / Ingrid