Taxi Queen i Kalmar

Det är söndag igen. Veckorna springer iväg, och det blir allt mörkare ute. Thomas har skrapat rutorna några gånger, och det har varit frost i gräset.

Varje morgon när jag kör hemifrån vid kl. 06.00, ringer jag mamma. Vi pratar en stund, så jag vet att hon mår bra. Efter en stund hör jag att hon blir lite otålig. Då vill hon ut och se till sin katt, och vi får lägga på. Katten är viktig.

Efter det slår jag alltid en pling till lillasyster Kerstin. Svarar hon så pratar vi resten av vägen. Vi har alltid så mycket att avhandla. Det har blivit en mysig vana.

Jag trivs så bra på mitt nya jobb. Jag kommer in i det allt mer, och dagarna går fort. Jag är fortfarande trött när jag kommer hem, men det känns som att jag börjar hitta mina rutiner.

Idag tänkte jag skriva om något som hände Thomas och mig förra fredagen. Något som vi funderade över hela helgen, spekulerade över, och trots det inte blev så mycket klokare på. En händelse som jag alltid kommer att minnas. Med facit i hand, ett mycket smart drag.

Thomas hade bokat biljetter till en show med musik från Johnny Cash och June Carter. Vi hade checkat in på hotellet, och Thomas hade bett tjejen i receptionen att boka en taxi till 19.00.

Rummet var fantastiskt fint, och vi tog varsitt glas vin i väntan på taxin. Vi var uppspelta, och såg fram emot showen.

Strax innan sju ringde taxiföraren. Han var på plats.

Ute på gatan stod en snygg röd bil, med texten Taxi Queen på sidan. Vi hoppade in, och åkte iväg. Thomas berömde imponerad bilen, och taxiföraren såg nöjd ut.

När vi kom fram och steg ur taxin, tog Thomas fram sitt kort för att betala. Han tittade på taxichauffören och frågade vad det kostade. Föraren skakade på huvudet, och sken som en sol. Han sa: ” Det kostar ingenting. Det är en överraskning till våra kunder!”

Vi hade inte åkt så långt, men det kändes som att vi hade fått en högvinst. Vi blev lika paffa båda två, men också lika lyckliga. Vi tyckte att det var fantastiskt. 2018, i Sverige. Var det möjligt?

När vi nu har fått lite distans till det här inser vi vilket smart drag det var av taxibolaget. Vi åkte inte så långt, och förlusten blev inte så stor för dem. Men vilken reklam de får, när både Thomas och jag entusiastiskt berättar det här för alla vi känner.

Det spelar ingen roll.

Skulle jag någonsin behöva en taxi i Kalmar igen, så skulle jag absolut välja Taxi Queen. De är numera mina favoriter!

Ha en härlig dag! / Ingrid

#taxiqueenkalmar