Sweden Rock


Idag är det Sweden rock. Två av mina svärsöner är där och lyssnar på Iron Maiden. Axel har sett fram emot det i månader, medan Martin har sörjt över att inte ha möjlighet att gå. Han har inte velat lämna Martina ensam med alla tre grabbarna. Det är svårt att få ihop den logistiken med skolan inne i Karlskrona och så lille Karl.

Martina höll med honom om det. Det var en helt omöjlig uppgift.

I själva verket hade hon helt andra planer. Hon visste hur gärna han ville gå. Det skulle bli en alldeles utmärkt födelsedagspresent lite i förskott.

Martina är min dotter. Problem är till för att lösas, och ingenting är omöjligt.

Så redan i vintras ringde Martina mig och undrade om Thomas och jag kunde hjälpa henne. Om vi skulle kunna hämta Måns och Varg, och om de möjligen kunde få sova över hos oss som inatt? 

Det kunde vi så klart. Det är alltid lika mysigt att få rå om de där små tomtarna.

I nästa steg ringde Martina till Martins chef och ordnade i smyg ledigt för honom idag. Det gick så bra. Chefen tyckte att det var en alldeles ypperlig anledning.

Då var det bara biljetten kvar. När de släpptes satt Martina spänt och väntade. Snart var även den i hamn.

Och så var det det där med att hålla tyst. Det vet jag att det har varit jobbigt. Hon ville så gärna överraska honom.

Det har gått bra. Axel har medvetet pratat mycket om Sweden rock, och Martin har inte haft en aning om att han också skulle dit.

Igår när även Matilda och Axel var på plats, släppte Martina bomben. I förbigående sa hon till Martin att det låg ett brev i köket. När Martin öppnade kuvertet låg biljetten där tillsammans med ett brev skrivet med så mycket kärlek.

Behöver jag säga att han blev glad…?

Så idag har vi små nattgäster. Jag har hämtat grabbarna, och vi har varit på Skönstavik och badat. Vi har ätit glass, och nu ska vi beställa pizza. Ev hinner vi med en runda bort till lekplatsen innan läggdags. Vi får se. 

Jag hoppas att Martin och Axel har en oförglömlig kväll. Att Martin har kommit över den värsta chocken, och att han kan njuta av alla band som spelar.

Ha en härlig kväll! / Ingrid