Sparrissafari

Jag älskar de här tidiga morgnarna. Solen är uppe, men huset är tyst. Jag njuter av dagens första kopp kaffe. Datorn är mitt enda sällskap. Det är livskvalité på hög nivå.

Det är fredag. Igen. En hel härlig helg ligger framför oss. Husvagnen i Björkenäs väntar, och idag ska jag packa.

Jag ska leta upp en matta att ha på mitt fina nya golv. Ett par gummistövlar, som jag kan ha på mig när jag går genom det daggvåta gräset upp till mamma om morgnarna.

De här morgnarna hos min mamma betyder mycket för mig. Precis som jag är hon piggast på morgonen. Då har hon några timmar med lite ork och energi.

Hennes stora intresse är trädgårdslandet. Det är där jag hittar henne när jag kommer.

Mamma går in och brygger kaffe. Så sitter vi där vid hennes köksbord med utsikt över havet, och pratar bort en stund. Jag vet att mamma uppskattar det lika mycket som jag.

Jag vill verkligen ta vara på den här tiden. Njuta av våra små samtal, för att en dag kunna känna att jag prioriterade rätt.

I helgen är det Sparrissafari längs kustvägen mellan Torhamn och Kristianopel. Om ni har tänkt er att komma ner till sjöboden i Björkenäs, nummer 25, så befinner ni er mitt i vårt paradis.

Förra året kom det massor med folk. Det var roligt. Liv och rörelse, och en massa glada människor. Vädret verkar hålla i sig, och det är nog en förutsättning för en god uppslutning.

Jag skulle uppskatta mycket, om någon av er som läser detta skulle vilja titta in när ni går förbi husvagnen. Det skulle vara så roligt att få lite ansikten, och kanske en åsikt.

Nu ska jag inte skriva mer. Jag ska duka fram lite frukost innan familjen vaknar upp. Hänga ut en tvätt på linan och ta tag i mitt liv.

Ha en härlig dag! / Ingrid