Sommarfunderingar

Sommaren rusar på i en otrolig fart. Varje år tänker jag att den här sommaren ska jag ta vara på. Att jag ska ta mig an varje dag. Njuta av den, och tycka att det är okej när den är över.

Jag tycker verkligen att jag gör det. Jag tar vara på dagarna och fyller dem med härligt innehåll. Jag njuter av min semester, och jag tycker om att ta det lugnt.

Trots detta blir jag alltid lika överrumplad över att tiden går så fort.

Vi är kvar i Göteborg. Det är varmt, och regnet hänger i luften.

Just nu längtar jag lite hem. Marie och barnen är nere, och jag har inte träffat dem sedan studenten. Det är lite synd att Gothia cup ligger under Maries semester. Men jag får göra det bästa av det.

I natt drömde jag att Maries son och mitt äldsta barnbarn Alvin var här, och att han gav mig en kram. Jag vaknade med ett leende på läpparna. Älskade unge.

Alvin har blivit så stor. Han fyller 11 år nästa gång, och den intensiva lekfullheten är på väg bort. Det gick också fort.

Istället månar han lite mer om sitt utseende. Han är tuff på ytan, men mjuk och go på insidan. Det är inte så svårt att lura sig till en kram.

Hedda, Maries yngsta, är sin mors dotter. Vad som helst kan hända när hon är med, och vad som helst kan komma ur hennes lilla mun. Som mormor kan jag tycka att det är helt underbart.

Vi har så roligt åt att Hedda är så lik Marie. Jag brukar skoja med henne om att det är ”paybacktime”.

Hedda är en aktiv tjej. Hon rider på ridskolan, och precis som sin mamma gjorde, älskar hon att stå i centrum. Hon har en massa små väninnor, och minst två pojkvänner.

När Hedda var i fyraårsåldern uttalade hon bestämt att Örnsköldsvik var för litet för henne. Då var hennes enda plan för framtiden att flytta till ”Stocklom” och bo i lägenhet. Hon tjatade länge på Marie och Andreas om att sälja huset, så familjen kunde flytta till en lägenhet.

Idag är Hedda 7 år och söt som socker.

Jag hoppas att barnen inte har blivit för stora för att vara lite i husvagnen i sommar. Jag har alltid tyckt att det har varit så mysigt att få rå om dem utan föräldrarna ibland. Vi kan bada i havet, och gå ner till campingen och köpa glass. Det ser jag fram emot.

Men jag ska inte klaga. Jag har det så bra här i Göteborg. Thomas och jag har fantastiskt roligt ihop. Vi sitter på uteserveringar och tittar på folk. Vi äter gott, och går upp en massa i vikt. Det hör semestern till.

Det är härligt att se tjejerna spela. Det är så roligt att Denise får vara med om det här. Det ska bli så spännande att höra henne berätta hur hon har haft det. Just nu ser vi henne bara på matcherna.

Och snart åker vi hem. Då ska jag fortsätta att ta vara på dagarna. Jag ska njuta av de mina. Ta det lugnt i husvagnen, och äta en och annan glass!

Ha en härlig kväll! / Ingrid