Sommaren är kort

Tisdag morgon. Jag vaknar upp ensam i mitt paradis. Thomas och Denise är i Emmaboda. Thomas har myror i kroppen och alldeles för mycket att göra, medan Denise vill vara med kompisar. Det är helt naturligt. Det gör ingenting. Jag får mycket egentid, och behöver bara ta hänsyn till mig själv.

I eftermiddag spelar dessutom Sverige – Schweiz åttondelsfinal i fotboll, och då är det skönt att inte vara hemma. Sist höll Thomas på att golva mig när Sverige gjorde mål.

Sommaren går i ilfart. Jag blir alltid lika överrumplad när vi plötsligt går in i juli, trots att sommaren nyss har börjat. Det finns ingen annan årstid som går så fort som just sommaren.

Det gäller att ta vara på dagarna. Göra det bästa man kan av denna härliga årstid, och skaffa en massa energi inför den annalkande hösten och vintern.

Mamma har fullt av hallon i sin trädgård. Det är så rofyllt att stå där och plocka. Man tänker så bra där. Ruben har en stående inbjudan på kaffe i sin trädgård,  

Snart ska vi ta hit en flakmoppe från Emmaboda, och då lever mitt Torhamnsfolk farligt.

Om bara några veckor kommer mina norrlänningar hem, och då blir det mycket mys med barnbarnen. Förhoppningsvis kommer de att vilja vara lite med oss i husvagnen, så vi får rå om dem ordentligt. Kanske tar vi en liten tripp med husbilen. Det tycker de är roligt.

Jag ska umgås så mycket den här sommaren. Vi ska grilla massor, och bara njuta av livet.

Det behövs inte så stora saker för att livet ska vara som bäst. Det har jag åtskilliga bevis för. Vi behöver inte ha så stor krav på oss själva, och det behöver inte alltid hända så mycket.

Jag försöker lära mig att fånga stunden. Att njuta av nuet, och leva livet. Det är inte alltid helt enkelt.

Det är så lätt att sörja gårdagen, och bäva för framtiden. Det är ingen idé. Gårdagen kan vi inte göra något åt, och framtiden kan vi bara påverka genom nuet.

Nu blev jag djup. Nu får det vara färdigfunderat för den här morgonen.

Jag ska ta en runda upp till mamma på gården. En kopp kaffe vid hennes köksbord och lite gott prat är guld.

Ha en härlig dag! / Ingrid