På väg hem

Så var den sista morgonen här. Semestern är över för den här gången. Vi är på väg hem. Fyllda med ny kraft och en massa energi.

Vi blir upphämtade här på hotellet vid kl. 9:30, för vidare färd till flygplatsen. Flyget till Köpenhamn går kl. 13:20. Förhoppningsvis är vi tillbaka hemma i Emmaboda runt kl. 22:00 i kväll.

Vi har haft en fantastisk vecka. Vi har haft roligt, och vi har skrattat mycket. Ibland har det blivit lite tokigt, men det hör vardagen till.

Thomas har lärt känna halva stranden.

Han har räknat på allt som vi har ätit och druckit, för att ha koll på att vår ”All inclusive” har lönat sig. När jag har bett om ett glas vatten från baren, har Thomas kommit tillbaka med ett glas vatten och en drink. Innan han har beställt, har han noga gått igenom drinklistan. Inte för att hitta drinken som är godast, utan drinken som är dyrast. Den tjänar han mest på.

Han har förfasat sig över alla våra väskor. Han har varit kung i karaoke-baren. Han är brun som en pepparkaka, och han skiner som en sol.

Denise har hittat ett litet ställe här, där hon har bestämt sig för att gifta sig om några år. Hon har planerat sitt bröllop hela veckan. Thomas och hon har kommit fram till att gästerna kan boka en semester med All inclusive på hotellet, så är bröllopsbuffén fixad. Denise har också gått runt mycket och fotat, och vi har många fina foton med oss hem.

Själv har jag njutit av att bara få ta det lugnt. Känslan av att sätta sig vid dukat bord, och äta mat som någon annan har lagat. Det har känts lyxigt. Jag har blivit ordentligt bortskämd. Det är en härlig känsla. Det har varit mycket fokus på väskor. Den här semestern kommer att gå till historien på grund av dem.

Men det ska bli skönt att komma hem. Jag saknar mina stora tjejer, och framför allt så saknar jag barnbarnen. Den yngste, lille Karl, fyller 1 år på söndag. Det vill jag inte för allt i världen missa.

Jag saknar också mina morgonstunder, uppkrupen i soffan med min dator. Kaffet, och katten Elsa som snusar bredvid.

I morgon ska jag jobba. Det ska bli roligt att träffa mina fina kollegor igen. Att få höra lite nytt skvaller, få prata lite strunt, och göra lite nytta igen.

Vardagen är inte så tokig ändå.

Ha en härlig dag! / Ingrid