Mitt Paradis

I dag sitter jag uppkrupen i soffan hemma i Emmaboda. Vi åkte hem tidigt i går morse. Tvätthögen gick i taket och vi hade en del annat att fixa. Det blåste ganska rejält, men nu har vinden mojnat.

Mitt kaffe ryker från koppen på fönsterkarmen. Elsa njuter av att vi är hemma. Hon sover gott i sin stol. På övervåningen snarkar Thomas och Denise. Mina fina.

Det känns lite höstlikt ute. Kvällarna är inte längre lika långa, och gräset är vått om morgnarna.

Det är lite mysigt trots allt. Thomas, Denise och jag satt på altanen i går, och pratade. Det var inte för varmt, och det fläktade alldeles lagom.

Efter middagen såg vi på tv, och för första gången på länge fick vi höra lite nyheter.

I husvagnen lever vi vårt eget liv. Vi är helt avskärmade från verkligheten. Vi har ingen tv, förutom de få gånger vi internetdelar och ser på någon serie på IPaden.

I stället spelar vi kort och yatzy. Vi sitter ute på gräset i varsin solstol till långt in på kvällen, och bara pratar. Det är mysigt.

Det är så rofyllt vid havet. Korna brukar komma fram och söka lite sällskap framåt kvällningen, och den lilla rävungen kommer och går som han vill.

Vi lever primitivt, nära naturen. För några veckor sedan såg vi en säl på en sten som låg och solade sig. Korna har fått kalvar som springer runt på sjöängen och leker.

Det är helt fantastiskt. Jag älskar varje minut av det. Den här sommaren kommer jag att leva på länge.

I höst kommer jag att ta fram alla minnen, och njuta av dem igen. Björkenäs är mitt paradis.

Jag är så glad att jag har fått möjligheten till det här. Att vi kan ha vår gamla husvagn uppställd som vi har den, och att vi får leva det liv som vi gör. Det är för mig, lycka på hög nivå!

Ha en härlig dag! / Ingrid