Mitt 2018

Fem dagar in på det nya året. Jag sitter just nu i en bil tillsammans med världens bästa Thomas på väg till Stockholm, Göta Lejon och Magnus Uggla. En julklapp som jag har sett fram emot sedan julafton.

Ett år går så fort. Livet rusar på, och det gäller att ta vara på de tillfällen av glädje som livet ger.

2018 var ett händelserikt år för oss.

I januari körde vi ett vinterbad, i sjön ute på gården. Det var minusgrader i luften, och Thomas högg upp en vak i isen. Ungarna med sina respektive var där, min bror, hans fru och deras tre härliga grabbar, samt Thomas bror Anders.

Martinas Martin badade för första gången. Jag tror att han tyckte det var häftigt Det är något speciellt med de där vinterbaden. Förväntan i bastun innan, och den speciella känslan av upprymdhet när man väl har gjort det.

I februari fyllde jag år. Det är alltid stort, och jag älskar att fylla år!

I maj åkte Thomas, Denise och jag till Cypern. Det var en härlig vecka, med mycket bad och sol. Denise och jag shoppade loss på väskor, och vi hade inte mindre än sex stycken med oss hem i bagaget. Jag kommer ihåg att Thomas slet sitt hår.

I början av juni överraskade vi Felicia med en indypopfestival i Göteborg. Vi tog husbilen dit, och hade ett fantastiskt väder. Felicia var så nöjd.

Under våren satte vi ut husvagnen i vårt paradis nere vid havet i Björkenäs. Som vi njöt där hela den långa varma sommaren!

Varje tidig morgon gick jag upp till mamma och drack kaffe, och jag vet att mamma uppskattade de pratstunderna lika mycket som jag.

Vi firade midsommar med större delen av släkten, och Felicias studentfest blev efter några missöden otroligt lyckad.

I juli månad gifte sig Thomas dotter Elin, med sin Tobias. Vi var i Stockholm på ett fantastiskt vackert bröllop, och Thomas höll ett rörande tal för sin dotter och måg.

Vi åkte med Denise och hennes lag till Gothia cup i Göteborg, och hade en oförglömlig vecka.

Jag sa upp mig från mitt jobb på Funktionsstödsförvaltningen efter sjutton år, och började arbeta som kurator på Rehabkliniken, på Blekingesjukhuset i Karlshamn. Det har jag inte ångrat ett ögonblick.

Thomas slutade på Auralight, och fick nytt jobb på Saab Kockums i Karlskrona. Vi började våra nya jobb med en veckas mellanrum. Det var lite kaotiskt hemma i början, men orken återkom efterhand vi kom in i respektive arbetsuppgifter.

Hösten gick sin gilla gång. Vi var i Kalmarsalen och såg en Johnny Cash- show, och vi åkte gratis taxi från hotellet med Taxi Queen i Kalmar. Det var häftigt. Ett minne för livet.

I december var jag på kurs i Malmö, och tog mig alldeles själv både dit och hem. Det är jag fortfarande imponerad över.

Min äldsta dotter Marie och hennes Andreas, köpte hus i Truseryd, och skrev på kontraktet i december. Ett litet ställe som är deras eget, och som de kommer att forma som de vill ha det. Det ska bli spännande att följa.

Vi var återigen i Kalmarsalen den 22 december och lyssnade på Sven-Ingvars. En konsert som jag klassar som en av de bästa jag har varit på. Den var magisk.

Julen firade vi med familjen i Emmaboda. Lille barnbarnet Karl 19 månader, fick träffa tomten för första gången, och han lekte länge med julpappret efter julklappsutdelningen.

På nyårsnatten ute på altanen när raketerna smällde som högst, tog samme unge man storögd ut nappen ur munnen och sa: ”wooow” ! Älskade unge.

Ett nytt år står för dörren. Nya äventyr väntar bakom hörnet, och jag går in i det med tillförsikt. Med mycket kärlek och en förhoppning om att det ska bli fantastiskt.

Jag har inte gett några nyårslöften i år, de kan jag ändå inte hålla. Däremot finns det vissa saker som jag önskar ska hända under 2019, men om det blir så får framtiden utvisa.

Lite sent, men inte desto mindre hjärtligt, vill jag skicka en önskan om ett underbart 2019 till er alla! Jag hoppas att drömmar kommer att gå i uppfyllelse, att glädjen kommer att dominera, och att vi alla kommer att kunna se tillbaka på ett fantastiskt år när vi nästa gång summerar året som har gått.

Kram Ingrid