Min Thomas


I dag fyller min Thomas år. Thomas är en av de finaste människor jag känner. Han finns alltid där när jag behöver honom och han ställer alltid upp för alla. Han har en sprudlande energi, och hans galna upptåg drabbar oss alla. Ofta blir det fel, men vad gör det.  

När vi träffades hade min yngsta dotter Denise precis börjat skolan. Jag hade varit ensam länge. Denise hade längtat så efter att jag skulle träffa någon, och när Thomas till slut dök upp var hon så nöjd. Hon skröt om honom på morgonsamlingen i skolan, och hon berättade för sina kompisar om hur rolig han var.

 Thomas är en äkta smålänning. Även om han är den mest generösa person jag känner, så snålar han i det lilla. Han älskar extraerbjudanden, och rabattkupongerna i reklamen får hans ögon att lysa. Han klipper noga ut dem, och ska vi äta på något hamburgerställe är det beroende på vilket ställe vi har kuponger på. På MAX i Kalmar tror jag på fullt allvar att de hade låst dörren om de hade kunnat när vi kommer. Det kan de inte. I stället inbillar jag mig att de suckar djupt när hela vår kaotiska familj utifrån kupongerna som Thomas bläddrar i, ska bestämma oss för vad vi ska äta.

I början brukade Thomas skämta med Denise om detta. Han berättade med inlevelse om hur han la en liten korvskiva i ena änden av smörgåsen, och hur han sedan sköt fram den medan han åt. Han förklarade att lukten av korven för honom räckte som pålägg. När smörgåsen var uppäten la han sedan tillbaka korven i förpackningen. Denise var djupt imponerad. Vad Thomas inte hade räknat med var att detta skulle bli ett hett samtalsämne på mattan i klassrummet.

 Något år senare var Denise, Thomas och jag på Lalandia i Danmark tillsammans med några riktigt goda vänner. Vi hade några trevliga dagar, och barnen hade kul tillsammans.

 Sista dagen i badhuset  irrade Thomas omkring och letade febrilt efter sin badkasse. Klockan var mycket och han var stressad. Vi hade bestämt oss för att ta en runda över till Bordershopen i Tyskland, och vi var i lite tidsnöd.

Susanne som var med, tittade lite roat på honom och sa lugnt: ”Thomas, du håller i den” Thomas stannade upp, konstaterade att hon hade rätt och suckade lättad. Med ett hårt tag om kassen dånade han sedan in i damernas omklädningsrum. Ingen av oss andra hade en chans att hinna stoppa honom. Lika snabbt som han försvann var han tillbaka igen, med håret på ända och sin badkasse hårt i handen.

 Jag har aldrig tråkigt i Thomas sällskap. Man vet aldrig vad som kan hända, och ingen kan säga annat än att jag lever ett spännande liv. Vi skrattar mycket, och vi har alltid roligt ihop. Det har jag vett att uppskatta.

Jag är så glad över att jag har honom i mitt liv. Vi är så lika på så många sätt och det finns ingen som förstår mig lika bra som Thomas gör.

Han är fullt accepterad i min familj, och mina barn tycker lika mycket om honom som jag gör. Trots alla hans galna idéer.

 Nu är huset städat. Grillen är rengjord. Salladen är skuren och potatisen är skalad. Mina ungar kommer snart, och grillmästaren är redo att firas.

 Ha en härlig kväll! / Ingrid

 

IMG_1436JPG

IMG_1442JPG