Min finaste lilla Denises dag

Idag fyller min lilla Denise 15 år. Det är inte klokt. Jag vet inte hur det gick till. Vart åren tog vägen. Min bebis.

Denise var aldrig planerad. Jag var fyrtio år fyllda när jag insåg att jag var gravid. Jag var tjugo år när Marie föddes. Jag var säker på att den perioden av mitt liv var över. Det var oväntat.

Graviditeten var tuff. Jag satt i rullstol större delen av den på grund av svår foglossning. Den sommaren tillbringade jag mestadels hemma i huset i Torhamn, på övervåningens balkong. Det gick så långt att barnmorskan fick komma hem till mig för att kunna kontrollera hur graviditeten fortskred. Jag tog mig inte dit.

En solig dag 2003 föddes så Denise Agnes Sofie genom ett planerat kejsarsnitt. Agnes heter hon för att det är ett av de vackraste namn jag vet. Namnet Sofie fick hon av storasyster Felicia, som stred länge för det. Denise heter hon för att det var det enda namn som hela familjen kunde enas om.

Det är märkligt hur mycket det är som spelar in när vi får våra namn.

Denise har alltid varit en väldigt pigg och aktiv tjej. Hon har alltid tyckt om att vara ute och leka, och hon har alltid haft lätt för att få kompisar.

Hon är yngst av fem systrar, och så klart har det varit jobbigt för henne ibland. Det är inte lätt att ha så många ”mammor” som ska lägga sig i allt man vill göra. Men jag tycker att hon har fixat det bra. Med sitt avväpnande leende och härliga skratt har hon kommit långt.

Denise är väldigt varm och omtänksam som person. Ända sedan hon var liten har hon ställt upp på de svagas sida, och hon är inte rädd för att ta strid med någon. Det är jag stolt över.

Fotbollen och kompisarna är just nu de viktigaste ingredienserna i Denise liv. Hon känns lite avskärmad från oss ibland, men jag vet att det har med åldern att göra. Jag har varit med förr.

Ikväll blir det kalas nere vid husvagnen. Vi ska äta smörgåstårta, och alla syskonen med familjer kommer. Vi hoppas på att mormor och Ruben orkar komma en runda, och kanske lilla mostern. Vi har så roligt när vi träffas, och jag vet att Denise gillar det.

Idag är det hennes dag.

Jag vill så gärna att den ska bli fantastisk. Jag hoppas så att hon får känna sig riktigt speciell. Att hon får en mysig kväll, och att hon kommer att uppskatta det som gömmer sig i de än så länge gömda paketen. Min älskade unge.

Ha en härlig kväll! / Ingrid