Min första tur med ny bil

När jag skriver detta inlägg sitter jag på en parkering i Växjö. Denise match börjar först om en timme, och jag passar på. Det gör jag alltid. Jag har IPaden med mig nästan överallt, och får jag några minuter över så tar jag chansen.

När Thomas och jag kör till paradiset i Björkenäs brukar jag läsa mina inlägg högt för honom. Det är så bra, för han vågar vara ärlig med vad han tycker. Han ser med andra ögon än vad jag gör. Ibland får jag ändra lite på något, men ibland håller jag inte med honom. Då får det vara som det är.

Thomas har hela tiden varit så delaktig i den här bloggen. Han är intresserad, och han ger mig ofta tips om vad jag kan skriva om. Oftast är hans tips helt omöjliga att hantera, men det är roligt att han är så engagerad.

Idag kör jag för allra första gången den nya bilen. Kryss i taket. Efter månader bakom ratten, har Thomas slutligen resignerat. Argumenten är slut. Det satt hårt inne, men bilen går nu över i min trygga vård. Thomas kommer att vänja sig.

Han höll ett långt förmaningstal innan jag gav mig iväg. Han ringde två gånger på vägen upp för att höra hur det gick.

Jag låter honom hållas. Låter det han säger rinna av mig, och förlitar mig på min egen erfarenhet. Efter snart fyrtio år bakom ratten har jag en viss rutin.

När tjejerna spelar bortamatch, träffas vi på idrottsplatsen i Emmaboda och kör i samlad trupp. Idag lyckades jag komma lite på efterkälken, och med tanke på mitt obefintliga lokalsinne var det kalabalik en stund i bilen. Jag hade tre tjejer med mig, och Denise var märkbart nervös. Hon känner sin mamma. Men det gick bra. Jag kom ifatt, och i god tid var vi här.

En gång när jag hälsade på Marie uppe i Övik, skulle jag följa efter hennes bil för att komma till ett visst köpcenter. Jag körde och körde, och tyckte att det var märkligt att vi aldrig kom fram. Till slut var vi inne i ett område med hyreshus som jag inte alls kände igen.

I samma ögonblick ringde Marie och undrade var jag var. Jag hade helt enkelt kört efter fel bil, och befann mig långt ut i ett bostadsområde utanför staden.

Det löste sig. Med lite hjälp med en vägbeskrivning av Marie i mobilen, kunde jag till slut förenas med resten av familjen vid rätt köpcenter.

Nu ska jag gå bort till planen där tjejerna ska spela. Det är en spännande match, och jag håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra. Heja Emmaboda EIS f03!

Tillbaka i bilen. Matchen är slut. Tjejerna vann med 5-0, och jag gissar att det blir en uppåt resa hem. Det är alltid lika roligt när de vinner!

Ha en härlig kväll! / Ingrid