Min altanVi hade en sådan härlig kväll igår. Det var så mysigt att få rå om Felicia lite, och jag njöt av festivalen. Mina låga förväntningar kom på skam. Musiken var bra.

Just nu ligger jag i husbilen med min Ipad.. Långt borta från min vanliga plats på min altan.

När Thomas först kom med idén att vi skulle bygga den sa jag blankt nej. Aldrig i livet. Framför mig såg jag hur mörkt vardagsrummet skulle bli. Hur huset skulle förändras från utsidan. Någon nytta med den såg jag inte alls. Jag var så nöjd med det öppna trädäcket vi hade.

Thomas är inte så lätt att ha att göra med när han väl har bestämt sig. Vi hade ett läckage som var tvunget att åtgärdas. Med en inbyggd altan skulle vi förena nytta med nöje enligt Thomas. Både få stopp på läckaget och dessutom få ett extra rum. Han fick till det så väl. Till slut gav jag upp.

Jag är så tacksam för att jag gjorde det.

Den här altanen är inte så stor. Den är anspråkslös, med sina två fåtöljer och en kamin. Men den är helt perfekt för oss.

Jag tillbringar så mycket tid här. Jag sitter ofta här och skriver. Ibland läser jag en bra bok. Särskilt under vinterhalvåret. Sommartid är här för varmt. Då sitter jag under körsbärsträdet i gungan i stället. Det är inte så dumt det heller.

På fredagskvällarna sitter Thomas och jag här och pratar över ett glas vin. Vi lyssnar på lite musik. Ibland är Denise med. Ibland är hon med kompisar.

Det är så lite som behövs för att livet ska vara som bäst. Jag försöker att ta vara på de här stunderna. Jag prioriterar dem högt, och det ska mycket till för att jag ska missa mitt ”altanhäng”.

Innan altanen byggdes satt vi mest vid tv.n. Det gör vi fortfarande, men inte i samma omfattning.

Vi har tagit seden med vårt ”altanhäng” med oss ut till husvagnen. Där sitter vi i varsin solstol på gräset till sent in på kvällen. Det är så tyst och så rofyllt. Vi har så mycket att prata om. Jag älskar Thomas alla galna funderingar, och jag njuter hejdlöst av hans sällskap. Han får mig att må så bra.

Jag är så tacksam att Thomas övertalade mig den gången. Att vår lilla altan kom till, och att den överträffade alla mina förväntningar.


Ha en härlig dag! / Ingrid