Liten blir stor

Lördag morgon i Emmaboda. Det regnar ute, men inne är det varmt och gott. Thomas har börjat elda så smått i pannan på kvällarna igen. Det är skönt.

Thomas och Denise sover. Katten Elsa har varit inne en stund, och följt sina vanliga rutiner. Hon har ätit, och varit på övervåningen och försökt väcka Thomas. Det gör hon varje morgon. Jag tycker att hon skulle ge upp någon gång, men det gör hon aldrig.

Varje gång får jag hämta henne utanför vår sovrumsdörr. Fogligt följer hon med mig ner, och det slutar alltid med att hon somnar gott i sin stol. Det är märkligt. Det blir rutiner i allt

Det är likadant med kaffet. Det första jag gör när jag stiger upp på morgonen så sätter jag på kaffe. Det är dagens godaste kopp, och jag njuter av att se den ryka på fönsterbrädan.

Idag ska jag köra till Växjö. Denise ska spela match med sitt lag, och som den fotbollsmamma jag är, ska jag med och heja fram laget. Det börjar bli spännande nu. Det är inte så många matcher kvar och de ligger högt upp i serien. Varje resultat räknas nu.

Efter den här säsongen kommer laget att gå upp i damlaget. Perioden som flicklag är över, och det kommer att ställas högre krav på spelarna. Förmodligen kommer många av tjejerna att hoppa av. Det är en brytningspunkt för dem på många områden.

I så många år har de tillhört det här laget. Tillsammans har de slitit hårt på träningarna. De har umgåtts på fritiden. De har jublat över sina segrar, och det har fällts så många tårar vid svåra förluster.

De har gått från små flickor med mamma hårt i handen, till unga tjejer med killar i publiken.

Det känns lite vemodigt. Min lilla flicka håller på att bli stor. Det slår mig om och om igen. Jag har bara så svårt att förstå det.

Men inte riktigt än.

Än är det några matcher kvar. Ännu ett tag kämpar de hårt tillsammans. Förhoppningsvis ska de få vinna ännu några matcher. Kanske förlora några, och tillsammans komma igen.

I dag är det Växjö som gäller. De tjejerna är också duktiga och det kan sluta hur som helst. Det är spännande!

Ha en härlig dag! / Ingrid