Lite om mycket.

Det är ett tag sedan jag skrev i den här bloggen sist, och mycket har hänt i mitt liv sedan dess.

Ännu en morgon sitter jag uppkrupen i min soffhörna, med Katten Elsa som sällskap. Kaffet smakar lika gott som alltid, och familjen sover fortfarande. Det är lugnt i huset. Min stund på dagen. 

Denise tog till slut sin student. Hennes dag var solig och intensiv. Hon var så sprudlande lycklig, och så vacker i sin vita klänning och studentmössa. 

Vi tog emot henne på skolgården och jag var så stolt. 
Längst fram stod vi i vanlig ordning, med plakat och blommor. 

Efter utspringet på skoltrappan åkte klassen på ett lastbilsflak, och kvällen avslutades i vår hölada, med mat och dryck. Kvällen var lyckad, och jag hoppas att Denise har fått med sig ett fint minne. 

Två dagar innan studenten blev mamma sjuk, och hamnade på sjukhus. Hon är fortfarande kvar på avdelningen, men i dag flyttar hon till en lägenhet på servicehuset Hammarbygården i Jämjö. Det ser hon fram emot.

Thomas dotter Emma fick några dagar efter studenten en liten son. Det var väldigt dramatiskt, då den lille hade bråttom ut redan i graviditetsvecka 25. 
Men allt har gått som det ska, och lille Karl som han ska heta, kämpar på med sina 600 gram. Väl omhändertagen, av sina föräldrar och av kunnig sjukvårdspersonal.

Min äldsta dotter Marie har kommit hem med sin familj från Övik, och det är härligt att veta att de finns nära i några veckor framöver. Jag har inte hunnit träffa dem så mycket som jag skulle vilja, men det blir bättre framöver. På torsdag går jag på semester i fem veckor, och kommer att ha oändligt med tid. 

När jag var barn, var sommaren också den mest hektiska tiden på året. Höet skulle slås, torka och köras in,  och det var alltid en kamp mot vädergudarna. Efter höet kom alla grödor som skulle hållas rena från ogräs, och så gurkplockningen.

Trots allt jobb på gården sommartid, så minns jag min barndoms somrar med värme. Det var inte bara jobb. Det fanns också mycket ledig tid till bad och kompisar. 

Solen sken alltid, och glassen de sålde på campingen smakade fantastiskt. 

I minnet kan jag fortfarande höra hur gruset lät under cykeldäcken där vi for fram, och känna hur håret fladdrade av fartvinden. Vi låg i havet i timmar, och vi somnade gott när kvällen kom. Härliga barndom.

Jag tycker fortfarande om att bada, men jag ligger inte längre i flera timmar. Jag står inte längre på händer i vattnet, och jag gör inga kullerbyttor som förr.

Men jag älskar fortfarande sommaren. Det är en fantastisk årstid, och jag njuter hejdlöst av ljuset den för med sig. 

Nu rör det sig på övervåningen, och katten Elsa vill gå ut. Klockan börjar bli mycket, och det är dags att ta tag i dagen. Nya utmaningar,  och nya möjligheter!

Ha en härlig kväll! /Ingrid