Lille Karl

Nu har Marie och barnen åkt hem. Det känns alltid lika sorgligt. Men denna gång vet jag att de snart kommer tillbaka. Semestern är nära förestående. I sommar ska de vara hemma i fem veckor. Härligt!

Martin och Martinas lille Karl, älskar sin moster Marie. Hon busar med honom. Han skrattar så gott. Det är härligt att se. Den skräckblandade förtjusningen, blandad med fasa och oförställd glädje. Jag vet att det blir jobbigt för Marie att åka. Hon kommer att sakna sin lille kompis.

Efter buset kryper Karl gärna upp till moster Matilda en stund och myser. Där känner han sig trygg. Matilda och Axel är hans gudföräldrar, och han träffar dem flera gånger i veckan.

Lille Karl är så lyckligt lottad. Han har så många omkring sig, och han är så otroligt älskad. Vi kämpar för att få hans uppmärksamhet, och vi njuter så oerhört av hans lilla person. Hans starka vilja, och hans obönhörliga envishet. Han är så underbar.

Lille Karl är en glad liten man. Han pratar ständigt, även om ingen av oss förstår vad han säger. Det gör ingenting. Vi håller med.

Han är tuff, och inte så rädd som många andra barn i hans ålder. Häromdagen ramlade han i strandkanten och fick ansiktet under vattenytan. På ett ögonblick hade mamma Martina lyft upp honom, och lugnt förklarat att allt var bra. Med det lät han sig nöja. Snart var han i vattnet igen.

Varje gång Karl träffar morfar Thomas, gör han ett särskilt ljud med munnen. Det betyder att han vill bli hystad i luften. Thomas är inte sen att lyda.

Den här lille mannen har alla förutsättningar i världen för att få ett bra liv. Han har ett fantastiskt socialt nätverk. Det finns många runt omkring, som alltid kommer att kämpa för att han ska ha det bra.

Det är ingenting som lille Karl funderar på. I hans värld är kärleken helt naturlig. Tryggheten lever han i. Mamma och pappa finns alltid där. Mostrar, fastrar, mor- och farföräldrar är självklara inslag i vardagen, och han vet ännu ingenting om livets baksida.

Jag hoppas att han får leva så ovetande länge än. Att han får njuta av att vara medelpunkten i några år till, och att livet kommer att fortsätta att gynna honom.

Älskade lille unge!

"Karl och morfar Thomas"

Thomas och Karlpng

"Karl med mamma Martina"

Martina och Karlpng