Längtan efter sommaren


Idag har det varit en strålande vacker sommardag. Vädret har visat sig från sin allra bästa sida, och jag mår så gott i det. Jag älskar sommaren, och allt vad den för med sig.

På lördag hoppas jag att husvagnen kommer på plats i Björkenäs. Det längtar jag så mycket efter. Jag vet att mamma också längtar.

Det är svårt när föräldrarna blir äldre. Det är lite otryggt att veta att mamma bor själv. Det är tur att vi har Ruben. Mamma lagar middag till dem båda varje dag, och Ruben hjälper henne med lite av varje. De har nytta av varandra, och det känns bra att någon har lite koll.  

På macken i Björkenäs har vi Tomas. Han hjälper mamma med hennes bil. Han hjälper henne med snöskottning, och han ställer alltid upp när hon behöver. Han har ett hjärta av guld, och jag är så tacksam.

Det är härligt att det finns människor som Tomas. Personer som ställer upp för andra utan egen vinning. Jag tycker att det är helt fantastiskt och det ger mig hopp om mänskligheten. Jag vet att Tomas har blivit en trygghet för mamma, och det betyder mycket för mig.

Förra sommaren stod husvagnen uppställd i Björkenäs från april till oktober. Varje morgon när jag vaknade vid femtiden gick jag en runda upp till gården. Nästan alltid var mamma ute i sin älskade trädgård. Lutad mot en käpp lukade hon både ogräs och plockade hallon. Hon är fantastisk min mamma.

Det ger henne så mycket energi att komma ut. Jag hoppas att hon ska kunna fortsätta med det länge.

Mamma blev lika glad varje morgon när jag kom. Vi satt en stund och pratade i hennes trädgårdsmöbler, innan jag gick tillbaka ner till husvagnen och fixade frukost. Det var en mysig rutin, som jag vet att mamma längtar efter. Det gör jag också.

Det är mycket oro runt mamma. Jag är rädd för att hon ska ramla, och för att hon ska känna sig ensam. Jag är rädd för att hon inte ska må bra, och för att värken ska bli för svår. Vi försöker hälsa på henne varje helg, men jag skulle vilja vara där mycket mer.

Samtidigt vill jag hinna med att få kvalitetstid med mina barnbarn. Jag vill att de ska komma ihåg mig som en närvarande mormor. Jag vill hitta på saker med dem, och jag vill ha dem hos mig ofta.

Det är svårt att hinna med allt jag vill. Ibland är det svårt att räcka till. Men allt blir så mycket lättare när vi flyttar in i husvagnen. Då får jag närheten till alla de mina. Jag får bo vid havet som jag älskar, och jag njuter av känslan att det snart är dags.

I kväll har vi ätit ute på altanen för första gången i år. Det var härligt. I morgon ska det bli ännu en varm dag. Det ser jag fram emot.

Ha en härlig kväll! / Ingrid

"Elsa njuter i skuggan."

IMG_1500JPG