Kören Kaos

Onsdag. Dagarna rusar på. Ikväll ska vi ha körövning nere i paradiset. Felicia har som projektarbete i skolan att arrangera en kör med familjen Kaos. Jag kan tala om att hon inte har haft det helt lätt.

Om Thomas springer åt det ena hållet, så springer någon åt det andra. Någon skrattar hysteriskt, medan någon annan jagar lille Karl. Allt ska filmas och dokumenteras. Jag hoppas att lärarna förstår Felicias situation. Hon har en omöjlig uppgift.

Men vi gör så gott vi kan. Familjen ställer upp, med och utan peruker. Vi sjunger i olika stämmor, och det går sådär. Vi skrattar mycket, och har fantastiskt roligt. Men Felicia sliter sitt hår. Det har inte riktigt blivit som hon har tänkt sig.

Tanken var att vi skulle ha träffats och avslutat det här projektet  i helgen. Ingen av oss tänkte på att det var sparrissafari. Det hade varit lite roligt. Tänk er att vi hade stått uppradade på gräsmattan framför husvagnen med Felicia som dirigent och sjungit högt, betydligt hellre än bra.

Det hade inte vågat gå förbi en människa. Kanske var det bäst att vi sköt upp det.

Men i kväll är det dags. Vi ska grilla lite korv och umgås. Sjunga för kung och fosterland. Skratta och ha en mysig kväll.

Först har vi en dag att ta tag i. Vädret är på topp. Solen skiner och jag ska hänga ut en tvätt.

Ibland funderar jag på vad jag ska göra i stället för att tvätta, när Denise flyttar hemifrån. Hon står för 95 % av all tvätt, och jag vet inte hur många ställ kläder plus träningskläder hon använder dagligen.

Det är spännande. Men det är väl så det är. Förmodligen kommer det en dag när jag saknar min tvätthög.

Ha en härlig dag! / Ingrid