Känna sommaren under fötterna

I onsdags morse när jag gick min vanliga runda upp till mamma, var det vått i gräset. Nätterna är fuktiga nu. Kvällarna blir kortare och hösten är på väg.

Som vanligt gick jag barfota. I april månad tar jag av mig mina strumpor och vägrar att ta på mig dem igen förrän tidigast i oktober. Skorna ställer jag undan i maj. Jag tycker att det är en sådan frihetskänsla med bara fötter.

Jag minns som liten när man på våren fick byta ut de varma kalasbyxorna (strumpbyxorna) mot tunna knästrumpor. Vilken fantastisk känsla det var. Att få känna sol och vind mot bar hud.

När sommaren kom sa mamma alltid: Ta av dig skor och strumpor flicka lilla, och känn sommaren under fötterna.

Mamma gick barfota nästan året om. Jag kommer ihåg att hennes trampdynor var som läder, och att hon kunde gå på nästan vilket underlag som helst. Det bekom henne inte.

De orden har jag tagit med mig genom livet. Jag går barfota så ofta jag någonsin kan. Thomas förfasar sig. Han tycker att jag drar in så mycket smuts som finns på marken. Själv behåller han strumporna på hela sommaren.

Det gör ingenting. Thomas får stå ut med mina smutsiga fötter. Det går inte att lära gamla hundar sitta.

Jag tänker fortsätta med att gå barfota. Jag tänker fortsätta med att känna sommaren under fötterna, och jag kommer också fortsättningsvis att njuta av min fantastiska känsla av frihet!

Ha en härlig dag! / Ingrid