Höstkänsla

I dag regnar det i Emmaboda. Det var 6 grader varmt på morgonen, och Thomas har fått börja elda i pannan.

Säsongen i Paradiset går mot sitt slut. Jag har inte samma längtan dit som tidigare. Det känns lite fuktigt i husvagnen, och man är begränsad på ett annat sätt än under sommaren. Man har inte samma möjligheter att vara utomhus, och det är mycket hemma som behöver fixas.

Dessutom har vi just nu en väldigt turbulent tid i vårt liv.

Felicia ska flytta ut från sin lägenhet under veckan. Som väl är har vi två fantastiska svärsöner. Axel har ordnat med flyttstädning, och om vi behöver så hjälper både Axel och Martin oss att flytta möblerna. Det är jag säker på.

Förutom det har Thomas och hans bror Anders hittat fler träd som är angripna av barkborrar i sin skog. Anders är ute och hugger så mycket han hinner. På Thomas ligger det sedan att köra ut stockarna från skogen.

Både Thomas och jag är nya på jobbet, med allt vad det innebär. Nya intryck och nya rutiner att ta in och lära sig.

Men vi har haft och kan se tillbaka på en fantastisk sommar. Vi har fått vår beskärda del av sol och värme. Vi har njutit i paradiset, och badat i havet. Marie har varit hemma i fem veckor med sitt småfolk, och vi har träffats mycket.

Lille Karl har visserligen bestämt sig för att han inte tycker om sin mormor, men det får vi råda bot på under hösten.

Vi har varit med om både student, bröllop och avslutningsfest för mitt gamla jobb. Det är fina minnen att ta med sig, och njuta av under de mörka höstkvällar som ligger framför oss.

Det ska bli mysigt. Hösten har sin charm. Nu är det dags att börja tända ljus på soffbordet, och kura ihop sig i fåtöljen framför den öppna spisen ute på altanen. Boa in sig hemma igen. Fundera på nya projekt, och kanske äntligen kunna sätta igång med Denises rum.

Trots allt är det ganska skönt.

Ha en härlig dag! / Ingrid