Grabbarna från Thailand

En spännande dag går mot sitt slut.

Vi lämnade Vilshärad camping vid lunchtid. Innan dess stod Thomas som pratar med alla, en stund hos grannen och slängde några ord.

Den trevlige mannen i husvagnen bredvid berättade att Gothia cup har bjudit in fotbollslaget som satt instängda i grottan i Thailand.

Nästa år står Gothia för resan hit, för uppehälle och för alla övriga kostnader i samband med cupen. Det tycker jag är fint.

Jag följde noga dramat i grottan. Det berörde mig stark. Jag kunde känna så mycket med pojkarnas föräldrar. Jag hoppades så innerligt att det skulle gå bra. Det var fantastiskt skönt när det var över.

Pojkarna har fått en massa uppmärksamhet runt om i världen. De har fått många inbjudningar, och många lyckönskningar. Det är roligt. Att det ändå kommer något gott ur den här traumatiska upplevelsen.

På småvägar körde vi sedan genom Halland. I god tid var vi framme vid skolan i Askim där tjejerna skulle lämnas av. Vi hann äta lunch i husbilen i lugn och ro.

Tindra och Denise var spända och förväntansfulla. Det är ett stort äventyr som ligger framför dem.

När vi hade lämnat av tjejerna fortsatte vi mot Tjörn, där vi ska bo de här dagarna som Gothia cup pågår.

Min bestämda uppfattning är i vanliga fall att gps:en är den mest fantastiska uppfinning som har kommit i vår tid.

Den har öppnat dörrar för mig, som tidigare var helt otänkbara. Jag kommer med lätthet fram dit jag ska, och jag är trygg i förvissningen att gps:en hittar.

Idag har jag lärt mig något nytt. I en stad full av vägarbeten fungerar den inte. Du har ingen hjälp av den alls. Tvärtom.

Mitt i allt kaos när vi inte hade en aning om hur vi skulle köra, envisades gps:en med bestämd röst att vi skulle köra rätt igenom avspärrningarna. Att det kom bilar från alla håll, och vi ständigt körde fel, gjorde inte saken lättare.

Det tog en timme innan vi äntligen kom ut ur Göteborg. Då hade vi stängt av gps:en för länge sen.

Nu är vi äntligen installerade på en camping vid brofästet på Tjörn.

Thomas har dragit en lättnadens suck. Han hinner precis se WM-finalen mellan Kroatien-Frankrike. Den trevlige mannen i receptionen bjöd in honom till baren, där de visar den på storbilds-tv.

Thomas är så nöjd. Äntligen kan han slappna av.

Ha en härlig kväll! / Ingrid