Gothia cup

Sista morgonen i paradiset. Det är dags att åka hem. Enligt min yngsta dotter har tvätthögen i Emmaboda svämmat över. Det är enligt Denise en fullständig katastrof. Hon har absolut ingenting att ta på sig. Stackars liten.

Men, det börjar bli ont om rena kläder även här. Det är dags att ta tag i vardagen igen. Ta en paus från det här ljuvliga livet, och ta lite ansvar igen. I alla fall för en dag.

Vi ska förutom att hämta den nya bilen i Kalmar, också packa husbilen.

På lördag eftermiddag åker vi en bit upp mot Göteborg. Där stannar vi över natten. Var vet vi inte. Det är det som är lite spänningen med husbilslivet.

På söndag klockan 15:00, ska Denise och hennes fotbollslag samlas i en skola någonstans i Göteborg. Där ska de campera tillsammans i förhoppningsvis några dagar.

Det är dags för Gothia cup.

Som tjejerna i EIS 03 har längtat efter detta.

I många år har laget samlat ihop pengar på olika sätt. De har sålt kakor, och kläder. Ordnat med fika vid hemmamatcher, och plockat pantburkar under Emmabodafestivaler genom åren.

Tränarna för laget är fantastiska. De lägger ner en massa tid och energi på våra ungdomar, och det är mycket deras förtjänst att laget har nått de framgångar som de har haft.

Engagerade vuxna med ett genuint intresse. Härliga människor som lägger en stor del av sin fritid på våra tjejer. Det är stort. Jag beundrar dem otroligt.

Det är så skönt att Denise har sin fotboll. Det är ett stort intresse, och mycket av sin fritid lägger hon på träningar.

Det är en sådan sammanhållning i laget. Tjejerna tränar flera gånger i veckan, och de peppar varandra. De har utvecklats enormt de senaste åren.

När Denise började spela fotboll i fjärde klass förlorade flickorna de flesta av sina matcher med stora siffror. Det gjorde ingenting. De hade roligt, och det var huvudsaken.

Denise var alltid lika uppspelt inför en match, och hon var alltid lika lycklig efter. Tränarna skröt med dem. Talade om hur duktiga de var. Det var guld. Ungarna växte.

Förra året vann de serien de spelade i.

Det ska bli roligt att komma iväg några dagar. Göteborg är en härlig stad, även om vi i vanliga fall undviker att åka dit just den här veckan. Staden kommer att vara helt översvämmad av ungdomar och deras närmaste.

Det gör ingenting. Jag kommer att sitta på en fotbollsarena och heja på vårt gul-svarta lag. Skrika mig hes. Dela deras framgångar, men också deras bakslag.

Det ska bli så skönt att vara lite ledig.

Jag ska titta på invigningen av Gothia cup. Jag ska njuta av att få strosa längs gatorna i Göteborg. Av att shoppa i Nordstan, och av att kanske köpa en glass på Liseberg.

Det ser jag fram emot.

Ha en härlig dag! / Ingrid