Finaste Ingmarie

Jag såg på Facebook att Ingmarie fyller år idag. Det väckte så många minnen. Fina Ingmarie.

Ingmarie är några år äldre än mig, och jag minns henne redan som riktigt ung. Hon gick ofta ner och badade vid vår strand, med sina två flickor. Eftersom vägen dit går över gården, brukade hon alltid stanna och prata en stund.

Jag kommer ihåg att jag tyckte så mycket om henne. Hon hade redan då en sprudlande energi, och hon skrattade mycket. Jag tyckte att hon var en sådan härlig människa.

Efter några år kom hennes tredje dotter till världen. Ett år senare föddes min Marie.

Vi började umgås en hel del. Ingmarie och Bernt som hade båt på den tiden, kom ut till Ungskär ibland. Vårt sommarparadis. Ingmaries trettioårsdag firade vi på Utlängan, en annan ö i Karlskronas yttre skärgård.

Ofta var vi hemma hos dem i Björkenäs på lördagskvällarna, och ibland kom de till oss i Torhamn. Vi hade alltid lika roligt.

För ett tag sedan påminde Ingmarie mig om tårtan, som jag av platsbrist hade satt ut på altanen vid ett tillfälle när de var hos oss. Hur katterna hade kalasat på vispgrädden, och hur vi fick nöja oss med pepparkakor. Hur vi skrattade åt det.

Vi kom ifrån varandra med tiden. Jag vet inte varför. Men det är så roligt med den här bloggen, för det känns som att vi har fått kontakt igen. Vi har bestämt oss för att träffas i sommar.

Ingmarie lägger tuffa år bakom sig. Hon har varit med om alla föräldrars värsta mardröm. Finaste lilla Sofie gick bort i bröstcancer för några år sedan. Hon efterlämnade en liten dotter, som idag bor hos sin moster.

Ingmarie är en kämpe. Hon är engagerad i bröstcancerföreningen I Blekinge, och hon håller minnet av Sofie levande. Jag är säker på att Sofie från sin himmel, ser ner på sin mamma med kärlek och förnöjsamhet. Att hon ler åt hennes energi, och att hon njuter av hennes engagemang i den älskade dottern.

Ingmarie har definitivt gjort ett avtryck i mitt liv. Jag har lärt mig mycket av henne, och jag blir alltid så glad av att se henne. Världen blir allt lite ljusare, var gång hon dyker upp.

Ingmarie, hoppas att du får en alldeles underbar födelsedag!

Ha en härlig kväll! / Ingrid