Festivaldags

Tisdag morgon. Det blir säkert lika varmt idag. Kort dag på jobbet. I morgon är det Sveriges nationaldag, som numera också är helgdag. Det är skönt. En ledig dag.

I morgon ska Thomas, Felicia och jag åka till Göteborg och gå på festival. Thomas kom glädjestrålande hem en dag i våras och hade beställt biljetter till det här. Han var helt övertygad om att Felicia skulle älska det. Att han själv gjorde det var bonus.

Det visade sig snart att Felicia inte hade en aning om vad det var för musik. Det gör ingenting. Hon hänger glatt på.

Vi ska ta husbilen upp. Njuta av det härliga vädret med ett glas vin i solen. Det ska bli mysigt att få rå om Felicia lite. Hon har just nu så många järn i elden. Kanske lugnar det sig lite efter studenten.

Allting lugnar sig efter studenten. Det har jag tröstat mig med i flera veckor, tills jag i helgen kom på att en vecka efter studenten är det midsommar.

Så nu ändrar jag mitt tänk till att allt blir lugnare efter midsommar.

Det är inte riktigt så. Jag njuter av att ha alla de mina omkring mig. Jag vill ha dem nära, och jag vill ha tillgång till mina barnbarn. Kraven jag ställer är mina egna. Ingen annans.

Det är som det är. Jag är som jag är. Men i morgon är en ledig dag, och den ska jag ta vara på. Jag ska njuta av åkturen och jag ska njuta av umgänget med min dotter.

Denise ska njuta av att hon bara har Thomas bror Anders att hantera, och Thomas ska njuta av festivalen.

Felicia vet jag inte vad hon ska njuta av. Kanske lite återhämtning från det just nu ganska hektiska studentlivet.

Ha en härlig dag! / Ingrid