Första dagen på mitt nya jobb

Första dagen på mitt nya jobb är till ända. Jag är hemma igen. Det är måndag kväll, och vi har precis ätit middag. Jag har sjunkit ner i soffan framför tv.n. I kväll är jag trött.

Jag har fått en massa nya intryck idag. Jag har fått litteratur som jag ska läsa, och jag har blivit visad landstingets journalsystem. Jag har fått legitimationskort och ett annat kort som jag inte längre minns namnet på. Jag har fått inloggningsuppgifter till datorn, och nytt telefonnummer.

Jag känner mig så välkommen. Jag blir så väl omhändertagen. Ingen fråga verkar vara för dum att ställa, och jag ställer många.

Jag har presenterat mig för samma människor flera gånger, och jag har gått vilse ett antal gånger. Det gör ingenting. De kommer snart att lära känna mig.

Monia som sätter in mig i mina nya arbetsuppgifter, är både rolig och omtänksam. Hon är noga med att inte ge mig för mycket information på en gång. Det känns skönt.

I morse bad jag om ett kollegieblock och en penna, och det har jag burit med mig hela dagen. Allt antecknar jag. Det är nog en förutsättning för att jag så småningom ska bli varm i kläderna.

Det här kommer att bli bra. Allt det här nya och okända, kommer med tiden att sätta sig. Det kommer att bli min vardag, och det blir snart rutin. Min tid kommer.

Jag har en bra känsla i magen. Det känns gott. Nyfiket kommer jag att utforska landstingsvärlden. Jag kommer att få lära mig en massa på vägen, och jag kommer också så småningom att lära känna dessa trevliga människor som finns omkring mig. Det ser jag fram emot.

Men inatt kommer jag att sova gott..

Ha en härlig kväll! / Ingrid