Får eller höns?

Morgonen är sval och skön. Det blir varmare framåt förmiddagen. Högsommartemperaturer har skämt bort oss ett tag.
Själv sitter jag i soffan och har det gott med mitt kaffe. Den bästa koppen och den bästa stunden på dagen.

Thomas har stora bekymmer om vad jag ska hitta på när jag slutar mitt jobb den siste juli. Han har alltid betydligt mer bekymmer om mig än vad han har om sig själv.

I Thomas huvud virvlar det runt en massa tankar och funderingar på, om jag ska bli fåraherde eller hönsuppfödare. Han pratar sig varm för detta. Plockar fram en massa möjliga och andra helt omöjliga motiv. Han försöker verkligen.

Men fåren är Thomas dröm. Han har pratat om dem i flera år. Tyvärr är den drömmen inte min.

Faktum är att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Om jag ska fortsätta inom socialt arbete, eller om jag ska göra något annat.

Det enda jag vet bestämt, är att under augusti månad ska jag bara sitta nere i husvagnen och hitta mig själv. Jag längtar mycket efter det.

Det är väldigt spännande att inte veta vad som ska hända. Hur hösten blir, och hur vinden blåser. Om det dyker upp något som jag vill göra.

Kanske ska jag gå hemma ett tag. Den tanken känns inte helt oäven.

Inspirationen till att skriva lite mer till veckopressen kanske dyker upp. Eller kanske ska jag bara sitta på altanen med alla mina böcker som jag aldrig hinner läsa.

Det finns förtröstan i de här tankarna. De känns som bomull för själen. Även om det inte kommer att bli så. Jag känner mig själv. Jag lär bli rastlös om det går för lång tid.

Men augusti månad ska jag inte tulla på. Vad som än händer. Den är min.


Ha en härlig dag! / Ingrid