Ett nytt liv

Jag har fått veta en hemlighet. En kvinna som jag känner ör gravid. Det är ingen av mina egna döttrar, även om jag hoppas att det inte dröjer allt för länge. Jag tycker att det är dags.

Det är alltid lika stort. En ny liten person som ska leva här på jorden en stund.

När mina barn var små, fanns det så många barn i Torhamn. Vi var ett stort gäng som samlades på stranden om dagarna, och det var alltid någon som var gravid. 

Vi hade så roligt. Vi skrattade mycket, och alla barnen lekte tillsammans. Ibland blev det bråk, men det löste sig alltid. Vi badade i omgångar, och det fanns alltid någon som såg till barnen om man behövde gå ifrån. Det var en härlig tid. Så full av skratt, blöjbyten och sol. Jag njöt av den. Kanske förstod jag inte förrän efteråt hur värdefull den var. Det är så roliga minnen från härliga sommardagar.

Det fanns en kvinna i gänget som hade väntat väldigt länge på att bli gravid. Så äntligen hände det. Mot alla odds. Hon var så lycklig. Hela hennes vakna tid kretsade runt hennes lilla bebis. Vi tyckte att hon var så söt i detta. Ofta satt hon i sin stol och smekte den lilla rundade magen. 

Jag som vid det laget hade varit mamma till Marie i sju år, hade inte lärt mig någonting. Vid något tillfälle hade jag väl sagt något hemma om den här kvinnan och hennes ständiga smekande på sin mage. Min dotter hade snappat det direkt. 

Nästa gång vi träffade den här blivande mamman sa Marie: ”Min mamma tycker att du ser så rolig ut när du hela tiden sitter och smeker dig på magen.”

Den här kvinnan hade humor. Hon tog det på rätt sätt, och jag kunde andas ut. Hela strandgänget fick sig ett gott skratt. 

Det har gått många år sedan den gången. Kvinnan fick så småningom ett älskat gossebarn, som i snabb följd skulle följas av  två yngre bröder. De är alla tre vuxna idag. 

Alla barnen som på den tiden lekte i sanden är idag vuxna. Jag har inte längre någon kontakt med de andra mammorna, förutom Ann. 

Det är väl så livet är. Vi möts och vi skiljs. Vi träffar nya personer som blir viktiga, och vi släpper en del andra i nya skeden av livet.

så nu väntar jag med spänning på att få följa det här nya lilla livet. Jag hoppas innerligt att allt går bra.

Ha en härlig dag! / Ingrid