Ett misstänkt mord


Nu sitter vi i bilen på väg till Björkenäs. Martina och Martin, Matilda och Axel kommer också. Mammas vedhög, och lite städning står på agendan. Martinas och Martins lille Karl 11 mån är förkyld, men som den tappre soldat han är ställer han upp för familjen med sin motorsåg i högsta hugg! Herregud vad jag älskar den ungen! 

Jag frågade nyss Thomas om han hade något uppslag på vad jag kunde skriva om idag. Frågan var onödig. Innan han ens hann öppna munnen visste jag vad han skulle svara.  

Min Thomas är väldigt fascinerad av mordhistorier. En livlig fantasi på det, gör livet väldigt spännande.  

Vid ett tillfälle hade jag skrivit en kärleksnovell till Hemmets Veckotidning. Jag läste upp den för honom, för att se vad han tyckte. I ärlighetens namn var jag ganska nöjd, och fiskade efter lite beröm. Thomas lyssnade uppmärksamt. När jag hade läst färdigt såg han fundersamt på mig och sa eftertänksamt:” Det är något som fattas, men jag vet inte vad…” 

Samma kväll när vi hade gått och lagt oss, låg han i sin säng och vred och vände på sig. Plötsligt flög han upp. Han tände lampan och ruskade på mig som precis höll på att somna. Hans ögon lyste av förväntan. ”Nu vet jag, sa han ivrigt. Du kanske skulle stoppa in ett styckmord någonstans?”

Jag undrar vad Hemmets Veckotidnings läsare hade tyckt om det... 

Vid ett annat tillfälle var vi på semester med husbilen på västkusten. Vi hittade en parkering lite ensligt belägen vid havet, i närheten av Halmstad. Där stannade vi för natten.

Vi lagade lite mat. Det blåste ordentligt så vi satt inne och åt, medan vi småpratade som vi alltid gör.

Plötsligt kom det en bil körande i en rasande fart och tvärbromsade vid en container som stod på parkeringen. Det satt en man och en kvinna i bilen. De stängde av motorn, men stannade kvar i bilen. Tiden gick. Rutorna immade igen alltmer.  

Thomas fantasi började nu gå på högvarv. Han funderade febrilt på vad som hände därute, och han spekulerade vilt. Till slut kunde han inte hålla sig. Han gick ut en runda för att kolla läget. Paret i bilen grälade då högljutt.  

När Thomas kom tillbaka, var han röd i ansiktet av upphetsning. Nu hade det kommit ytterligare bil, som enligt Thomas såg skum ut. 

 Thomas trodde sig ha hört märkliga ljud från bilen, och nu var hela hans uppmärksamhet fokuserad på detta drama som utspelades i hans fantasi.

Han tyckte sig höra hur containerlocket slog igen, och vi hörde båda hur den andra bilen försvann med en rivstart.  

Thomas fick nu gå ut en andra runda. Den första bilen som fortfarande stod kvar var nu tom. Thomas var förbryllad. Han var övertygad om att något hemskt hade hänt.  

Morgonen därpå var även den bilen borta. Thomas kollade noga i containern, men hittade inget av värde för utredningen. 

I flera dagar pratade han om det här. Han letade i tidningarna efter rubriker men hittade inget. Till slut gav han upp, och konstaterade lite nedslagen att det förmodligen bara hade varit en knarkaffär vi hade fått bevittna.  

Det här är så typiskt Thomas. Hans fantasi är oändlig, och minsta sak kan bli vad som helst. Han är i så mycket en liten pojke, och jag älskar honom för det. Han förgyller min dag. Alltid. 

Nu har dagen gått, och vi är på väg hem igen. Högen med ved har växt enormt hos mamma, och det är förhoppningsvis bara ett dagsverke kvar.

Det har gått så bra. Vi har förmånen att ha fantastiskt fina svärsöner. Både Axel och Martin har slitit hårt tillsammans med Thomas hela dagen.

Tyvärr hann vi inte med husvagnen idag, men det kommer snart en helg igen.  

Nu blir det en stund framför tv.n innan det är läggdags. I morgon är det en ny vecka, och en ny arbetsdag.

"Lille Karl och Gudmostern Matilda i solen"

IMG_1471JPG

"Thomas och Axel vid vedklyven"

IMG_1465JPG
"Martin i full gång med motorsågen"

IMG_1468JPG

Ha en härlig kväll! /Ingrid