En storvinst som uteblev


Det gick inte så bra för tjejerna igår. De förlorade med 1-0, men var inte så nedslagna för det. Matchen var jämn, och det andra laget hade tur.  

Idag är det en spännande dag. Thomas kom hem igår och var alldeles uppspelt. Håret stod på ända, och ögonen lyste. Han berättade upphetsat att postkodlotteriet hade ringt, och informerat honom om att det var grannyra i Emmaboda idag, torsdag. De skulle dela ut en massa pengar, och Thomas var nu kallad till torget med sina två lotter.  

Det var viktigt för Thomas att yngsta barnbarnet lille Karl skulle vara med, och jag fick order om att ringa döttrarna. Martina och Matilda blev lika engagerade som vi. De skulle självklart komma.  

Så gav Felicia, Denise och jag oss på väg till fotbollen. Vi hämtade upp Tindra på vägen, och i bilen pratade vi om allt vi skulle göra om vi vann. Jag bad Felicia skicka ett sms till äldsta dottern Marie i Ö-vik, så att hon också skulle veta vad som var på gång. Min syster lyckades också ringa under den här korta stunden, och även hon blev informerad om detta stora som skulle hända.  

När vi hade kommit en bit mot Växjö ringde Martina igen. Hon sa: ”Mamma, är det verkligen grannyra? Är ni säkra på det?” Jag försäkrade henne att det var så.  

Under tiden hade Thomas snurrat runt härhemma och letat efter sina lotter. Naturligtvis hittade han dem inte. Så han ringde upp postkodlotteriet igen, och förklarade situationen. Det visade sig då trots att Thomas försökte övertyga personen han pratade med om att det var så, så hjälpte inte det. Det var ingen grannyra. Martina hade helt rätt. Det var en vanlig veckofinal. Det visade sig också att Thomas inte hade två lotter som han trodde, utan tre. Det hade han ingen aning om.  

Men nu har han numren på sina lotter uppskrivna. Han ska ha lille Karl på armen när han hämtar vinsten, och han har redan bestämt vilken bil han ska köpa för pengarna.  

240 lotter finns det i postnumret, och bland dessa ska det i eftermiddag delas ut sammanlagt 2,3 miljoner kronor. Inte för att vi har så stor chans, men det är spännande ändå. Tv är på plats, och vi blir bjudna på fika. Det är roligt bara det.  

Nu är vi hemma igen efter några timmar i blåsten. Vi blev inte några miljonärer den här gången. Thomas vann tretusen kronor på sina lotter. Han är nöjd med det. Det vilar inga ledsamheter över den mannen, och besvikelsen över den uteblivna storvinsten la sig snabbt. 

Ha en härlig kväll! / Ingrid


IMG_0145PNG

IMG_0141PNG