En spännande dag

När jag skriver detta inlägg, sitter jag i bilen på väg till Stockholm. Thomas kör, och Denise sitter i baksätet med hörlurarna i öronen. Hon är som så ofta nu för tiden, bortom all kontakt.

Så kom vi då iväg. Till årets bröllop. I eftermiddag gifter sig Thomas dotter Elin, med sin Tobias.

Förra sommaren, berättade Elin att Tobias hade friat på en yacht i Frankrike. Jag som är svag för romantik, tyckte att det lät så fint. Datumet för bröllopet var redan då bestämt till den 7 juli 2018.

Det känns lite märkligt att inte vara hemma när Matilda fyller år. Men hon fyller 27. Hon klarar sig utan mamma.

Vi firade henne i går. Det var mysigt. Hon fick så mycket bra saker. Bland annat ett par trätofflor, som numera är familjen Kaos nya trend. Hon fick en jättefin kandelaber av Martina och Marie med familjer, och en yoga matta av lille gudsonen Karl.

Lille Karl själv hade hög feber, och fick stanna hemma med pappa.

Matilda fick också en stor påse tuggummi. När barnen var små hade vi ganska dåligt med pengar. Vårt stora nöje var då att fundera på vad vi skulle ha gjort om vi hade varit riktigt rika.

En gång frågade jag Matilda vad hon skulle vilja ha om hon fick önska sig precis vad hon ville. Då funderade hon en stund. La pannan i djupa veck. Så sken hon upp och svarade: ” Då skulle jag vilja ha hela munnen full av tuggummi! ”

I går slog hennes önskan in. Tuggummina hon fick kommer att räcka.

Det är så fina minnen. Barnen växer upp så fort. Tiden rusar. Ju äldre jag blir, ju fortare går det.

Men det är så det är. Nu kommer barnbarnen, generationerna växlar. Det är tidens gång.

Vi är på väg till Stockholm. Det är i skrivande stund fortfarande tidig morgon. Solen skiner.

Jag hoppas innerligt att Elin och Tobias får det sagobröllop som de har drömt om. Att de får ett lyckligt äktenskap, och att solen alltid kommer att skina över dem. Dessutom hoppas jag att de i sinom tid ökar på Thomas och min härliga skara av barnbarn!

Ha en härlig kväll! / Ingrid