En härlig dag

Ensam vaknar jag upp i paradiset idag. Thomas umgås med sina döttrar, och jag vet att han njuter av det. Han har längtat efter den här veckan. Det är honom väl unt. Men det känns lite tomt. Jag saknar honom.

Jag började jag dagen i går med ett besök på sjukhuset i Karlshamn. När jag skulle åka hemifrån, frågade jag Thomas efter bilnycklarna till den nya fina bilen.

Thomas skruvade lite på sig. Funderade, och förklarade sedan att han gärna ville gå igenom den lite innan vi körde den. Dessutom ville han undervisa mig om bilens alla finesser. Det skulle bli svårt att hinna med det under den här veckan när tjejerna var nere. Därför undrade han nu om jag kunde tänka mig att köra Volvon, bara så länge.

Eftersom jag tycker att det här med den nya bilen som jag inte får köra har blivit en rolig grej, protesterade jag inte. I stället tog jag Volvonycklarna och gav mig iväg. I smyg skrattade jag åt min sambo. Thomas har helt klart fått problem.

Jag tycker om min gamla bil, och jag kör den gärna.

När jag var färdig i Karlshamn ringde jag och kollade så att ungarna var hemma i Torhamn. Det var de inte. Marie och familjen hade gett sig iväg till Kalmar. Martina jobbade, och Matilda och Axel var ute och körde.

Då körde jag ut till Thomas gård. Jag visste att Anders bjöd på grillade hamburgare nere vid sjön. Jag gjorde som jag brukar. Jag passade på.

När jag kom inskramlande på gårdsplanen med min trogna gamla Volvo, stod min nya fina bil på uppfarten och glänste. Thomas som inte hade förväntat sig att jag skulle dyka upp, blev ganska lång i ansiktet. Han lyckades inte riktigt ta sig ur det, och vi fick oss alla ett gott skratt.

Vi hade några härliga timmar ute på gården. Vi badade, och solade. Njöt av värmen, och den svalkande vinden. Åt av Anders fantastiska hamburgare, och hade en trevlig stund innan jag körde till de mina i Torhamn.

På kvällen bjöd Matilda och Axel på en fantastiskt god varm smörgåstårta. Smörgåstårta är bland det bästa jag vet. Jag åt massor.

Efter middagen körde vi upp till Kristianopel. Vi satt på en bänk vid havet och åt glass. Det var vindstilla, och så lagom varmt i luften.

Det var mycket folk som flanerade runt i Kristianopel hamn. Där var liv och rörelse. Folk skrattade, och barnen lekte. Härliga svenska sommar.

Nu ska jag lägga ner min Ipad. Jag ska sätta mig och läsa en stund innan jag går upp till mamma och fikar.

Framöver kommer jag eventuellt att lägga ut lite färre inlägg. Tiden räcker inte riktigt till. Sommaren är hektisk, och det är mycket jag vill göra. Men vi får se.

Ha en härlig dag! / Ingrid