En gammal grusgång

I går flydde vi Emmaboda. Vi behövde komma ifrån musiken från festivalen lite. Den dunkar i sovrummet hela nätterna. Jag börjar bli gammal.

Vi åkte ut till gården i Kvisingsbo och satte oss nere på bryggan i varsin brassestol. Denise la sig på bryggan.

Det fläktade skönt från sjön. Det var 26 grader i vattnet, och solen sken. I alla fall till en början. Rätt som det var kom det en ordentlig regnskur, men den gick snabbt över.

Vattnet har sinat i brunnen på gården. Det är första gången som det har hänt någonsin. Den här torkan går till historien.

Det gick ingen nöd på oss. Vi var väl rustade med Loka och mackor. 

Thomas har köpt en SUP. (Stand up paddel) Detta är en ny fluga med en liknande surfbräda med fenor under, på vilken man står och paddlar med en paddel.

Denise tycker att den är så rolig. Hon stod på den i flera timmar, och paddlade runt i sjön.

Thomas och jag pratade lite om vad vi hade gjort under veckan. Vi har inte setts så mycket medan Thomas tjejer och svärson har varit nere, och det är mysigt att få rå om honom igen.

Thomas berättade att han hade rensat grusgången framför boningshuset på gården från ogräs.

Då kom jag att tänka på gången som en gång gick från gårdsplanen och fram till boningshuset hemma hos mormor. Den var kantad av en välklippt häck, och singlet knastrade under fötterna när man gick på det. Jag kan fortfarande i minnet höra ljudet av det.

Ibland lyste solen på vissa stenar så de gnistrade som diamanter. De stenarna brukade Kerstin och jag samla på. Vi använde dem som pengar när vi lekte affär, och som hemliga skatter när vi lekte sjörövare. Härliga barndom.

Det hände att vi gjorde mönster i singlet. Då skällde vår morbror på oss. Snabbt hämtade han krattan och städade upp efter oss. Finaste George. Även han är borta sedan länge.

Det är så härligt att gotta ner sig i minnen. Det är så mysigt när Kerstin kommer ner till husvagnen, och vi pratar om allt vi gjorde som barn. Om allt vi hittar på nuförtiden, och om allt vi ska göra i framtiden.

Finaste lillasyster.

Ha en härlig dag! / Ingrid