En förvirrad sambo

Det här inlägget skriver jag tidigt söndag morgon. Jag är fortfarande kvar i Emmaboda. Det är molnigt ute, och regnet hänger i luften. Jag hoppas att det orkar tränga igenom högtrycket. Det behövs så väl.

Jag vet att jag på tisdag morgon inte kommer att få en chans att sitta vid min Ipad. Med husvagnen full av morgonpigga småtomtar, kommer jag att ha fullt upp.

Är det fint väder kommer vi att börja morgonen med ett dopp i havet. Ett besök hos mamma innan frukost, lär vi också hinna med. Det ska bli roligt att få rå om mitt småfolk.

Thomas börjar sitt nya jobb på varvet i Karlskrona den här veckan. Det värsta är att han har glömt vilken dag. Inte hittar han sitt anställningsbevis. Att ringa och fråga arbetsgivaren från vilket datum han är anställd, är han inte så sugen på. Det kan jag förstå. Hur han ska lösa det här blir spännande.

På något sätt är det väldigt typiskt min sambo. Han har alltid tusen järn i elden, samtidigt som han är otroligt virrig.

Ofta springer han runt här i huset med håret på ända och letar efter saker som han har lagt på de mest konstiga ställen.

Häromdagen när jag körde in till jobbet ringde Denise. Thomas var i upplösningstillstånd, och hittade inte sin mobil. Han var helt säker på att den låg i Volvon som jag körde. Jag fick stanna vid en bussficka och leta igenom hela bilen. Utan resultat.

Då ringde han mig. Glad i hågen berättade han att han av någon märklig anledning hade lagt den längst ner i en väska som han inte använder, men att den nu var återfunnen. Ordningen var återställd.

På något sätt löser det sig alltid. Det kommer det att göra den här gången också.

Rätt dag kommer Thomas att stå innanför varvets port, och ta sin nya chef i hand.

Jag är övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb. Jag hoppas att han kommer att trivas, och jag är säker på att hans nya arbetskamrater kommer att få många härliga skratt framöver!

Ha en härlig dag! / Ingrid