En dans på rosor

Söndag morgon. I morgon är det arbetsdag, i alla fall för mig.

Thomas jobbade sin sista dag på Auralight i torsdags och börjar inte sitt nya jobb förrän den 1 augusti. Det är samma dag som jag slutar mitt. Typiskt. Men jag ska vara ledig v 29. Då ska vi till Göteborg med husbilen. Denise ska spela fotboll på Gothia Cup.

Thomas behöver vara lite ledig. Det har varit intensivt på jobbet ett tag. Det har varit mycket också runt student och midsommar. Thomas behöver vila.

Det kommer inte att bli något med det. Thomas är den av alla jag känner som är sämst på just det.

Det kryper i kroppen på honom efter bara en kort stund. Han har tusen ofärdiga projekt hemma, och dessutom kommer solcellspanelen till husvagnen i veckan. Jag kan riktigt se hur det lyser i ögonen på honom. Han älskar att få gå hemma och jobba med händerna i sin egen takt.

Fina Thomas.

Ibland undrar jag hur mitt liv hade sett ut om jag hade träffat Thomas som ung. Om vi hade levt ett helt liv så bra som vi har det nu, eller om det hade sett annorlunda ut. Förmodligen hade det det.

Vi har inga gemensamma barn, Thomas och jag. Vi har aldrig behövt gå igenom de slitningar som småbarnsår, blöjbyten och uppfostran innebär.

Vi har också båda slipats till genom livet. Våra erfarenheter har lärt oss att uppskatta det som är bra, och inte ta det för givet.

När jag var ung var jag övertygad om att just jag skulle tillbringa mitt liv på en gång av rosor. Det blev inte så. Det är jag tacksam för. Hade jag inte gjort de tabbar som jag har gjort, hade jag inte kunnat uppskatta mitt nuvarande liv till fullo.

Det är ingen mening att gråta över spilld mjölk. Det gäller att ta vara på dagen idag, och inte gråta över gårdagen. Att njuta av det man har, och inte sörja över det man inte fick.

Livet är så kort. Det gäller att leva det fullt ut och ta vara på det som bjuds just nu. Jag tycker att jag är bra på det. Jag har de bästa omkring mig. Thomas är fantastisk, och just nu dansar jag bland idel rosor.

Ha en härlig dag! / Ingrid