En bättre dag

Jag hade fortfarande feber i morse när jag vaknade, och tanden fortsatte att bråka. Det kändes surt. Tandläkaren hade hotat med att jag kanske skulle bli tvungen att dra ut den om den inte blev bättre. Det ville jag inte.

Jag hade sovit dåligt på grund av febern. När jag äntligen somnade till, började katten Elsa jama vid ytterdörren utanför vårt sovrumsfönster som stod öppet.

När jag steg upp var jag på dåligt humör. Jag var trött, och jag tyckte att det kändes tungt.

Vid halv sju, kom plötsligt Denise ner för trappan. Hon undrade om hon kunde följa med mig till jobbet. Hon ville gå på Lövmarknaden. Då blev jag på lite bättre humör. Det gjorde mig glad.

Vi hade en härlig pratstund i bilen mellan Emmaboda och Karlskrona.

På jobbet var det lite av feststämning idag. Många gick på semester, och vi andra såg fram emot midsommar. Det bjöds på gofika i personalrummet. Jag mådde gott i det.

Mitt i det ringde Thomas och berättade att han hade beställt solcellerna till husvagnen. Då blev jag överlycklig.

Så gick Denise och jag på Lövmarknaden. Regnet vräkte ner stundtals. Kläderna som var till försäljning var inpackade i plast, och det kom med jämna mellanrum kaskader med vatten från ståndens tält-tak. Denise hade fullt upp med att dra undan mig varje gång.

Vi hade så roligt Denise och jag. Vi har skrattat så mycket. Vi har umgåtts på ett sätt som vi just nu sällan gör. Jag tror att vi har mått gott idet båda två.

Jag har träffat så många trevliga människor som jag sällan ser. Jag har ätit en massa nougat, och framför allt så har jag köpt ett par blommiga träskor. Hårt inspirerad av barnbarnet, och inlägget jag la ut i går morse.

Tanden känns mycket bättre nu, och jag tror att febern har lagt sig. Jag känner mig piggare. Det är skönt

Nu har Denise gått hem till sin pappa. Själv sitter jag just nu i bilen, och njuter i känslan. Man får ta vara på de fina stunderna i livet.

Strax ska jag köra hem till Emmaboda. Thomas och jag ska ha vårt sedvanliga altanhäng på den älskade altanen. Vi ska äta gott och bara rå om varandra. Det ska bli mysigt.

Dagen blev inte så tokig trots allt.

Ha en härlig kväll! / Ingrid

#Lövmarknadenkarlskrona