Drömmen om ett lugn

Ännu en morgon i mitt paradis. Solen är på väg upp. Gräset är vått av dagg, och det är fortfarande fuktigt i luften.

Jag sitter uppkrupen i förtältet med en filt om mig. Det är lite kallt, men det gör mig ingenting. Thomas sover inne i husvagnen.

När vi kom hit i går låg en av mina flipflop skor i gräset utanför. Jag undrar om inte den lilla rävungen har lyckats dra ut den genom öppningen nertill på förtältet. Det är inte första gången jag hittar den ute, och han är starkt misstänkt.

Dagarna går. Jag har fortfarande inte satt mig ner för att skriva. Jag vet inte vad det beror på. Jag borde ha all tid i världen.

Jag som hade sådana planer. Jag hade en saga i huvudet som jag skulle få på pränt, och en del andra skrivprojekt som jag inte har hunnit med när jag har jobbat. Nu skulle jag få all tid i världen.

Jag skulle sitta nere vid stenbryggan och doppa fötterna i havet. Låta solen värma mig, medan fantasin tog mig till spännande platser och draman. Jag skulle omge mig med tomtar och troll, jättar och andra väsen. Förfasa mig, och glädjas över det lyckliga slutet.

Locka fram en saga som jag själv hade älskat som barn. En saga med mycket nostalgi, spänning och drama.

Det kanske kommer. Än finns det tid. Förhoppningsvis börjar Thomas snart att jobba. Då blir det lite lugnare.

Då ska jag ta vara på min tid. Jag ska njuta av ensamheten, och skapa min egen fantasivärld. Kanske ta en runda på cykeln ibland, eller bara sova bort en stund i en solstol. Långa lata dagar ser jag fram emot.

Ha en härlig dag! / Ingrid