Denise och jag

Sommaren rusar på. Värmen verkar oändlig, och min syster tvår sina händer. Den här värmeböljan är en svår katastrof för vårt svenska jordbruk.

Jag jobbar min sista arbetsvecka. Thomas är med sina flickor, och Denise och jag har fått en massa egentid på kvällarna i husvagnen. Bara hon och jag.

Vi har haft det så mysigt. Det har varit så härligt att få rå om henne lite på egen hand, utan konkurrens från kompisarna.

I måndags kväll var vi nere på Björkenäs camping och köpte glass. Vi träffade på Lise-Lott, en av mina äldsta vänner, och hennes man Lennart. Det var så roligt. Vi pratade bort en lång stund, och jag bjöd ner dem till husvagnen framöver. Jag hoppas att de kommer.

Efter det gick Denise och jag runt i omgivningarna. Vi gick ut på den gamla stenbryggan, där jag en gång lärde mig att hoppa ner i vattnet.

Jag kommer fortfarande ihåg hur stolt jag kände mig. Hur stort det var. Hela den sommaren hoppade jag sedan konstant ner i vattnet, om och om igen.

På den bryggan gick jag också på simskolans märkestagning i flera år. Fortfarande minns jag känslan när jag hade tagit ett magistermärke, och jag fick en lövkrans på huvudet. Jag kände mig så viktig. Jag tyckte att jag hade gjort något stort.

Så härliga minnen från barndomens fantastiska somrar.

Sedan undrade Denise om mina kärlekshistorier från campingen, och jag insåg med ett leende att jag hade en del att berätta…

I tisdags tog vi en runda till Kristianopel och köpte glass. Vi gick på ringmuren, och vi var ute och tittade på båtarna. Vädret var fantastiskt, och glassen var gudomlig.

Sent in på kvällarna har vi sedan suttit i förtältet och spelat kort. Vi har skrattat så mycket. En del har blivit tokigt, och då har vi skrattat ännu mer. Med lite chips i en skål och en cola på kylning, har vi känt oss så härligt syndiga.

Jag har en fantastisk sommar. Jag försöker ta vara på ögonblicken. Jag samlar fantastiska minnen att ta fram när höststormarna viner, och jag njuter hejdlöst av varje minut.

Ha en härlig dag! / Ingrid