Black Pearl

Dagarna rusar på. Det är redan fredag. Väderrapporterna spår 35 grader idag. Det är varmt. Det är fortfarande enorma vågor, trots att det inte blåser. Den röda flaggan vajar alltjämt på stranden.

Idag är det mösspåtagning för studenterna i Karlskrona. Det är en stor dag. Dessutom har Estetprogrammet sin vårkonsert i kväll. Ingenting av detta visste vi om när vi bokade resan i höstas. Det känns lite tungt att missa det.

Min Felicia tar studenten den trettonde juni. Vi är snart där.

I går kväll inhandlades nu slutligen väska nummer fyra på den här resan. Väskturnén är över. Thomas är nöjd. Hoppas att mamma också blir det över väskan hon ska få i födelsedagspresent.

I dag har vi varit ute på havet. Jag är tacksam för det. Det har varit så fruktansvärt varmt. Även om det har fläktat ganska ordentligt, så har jag fått panik ibland av värmen. Vi har varit ute vid Blå lagunen, och Thomas och Denise har dykt från andra våningen på båten. Jag får skrämselhicka varje gång. Jag tycker det är så otäckt.

Vid ett tillfälle kom Denise upp till mig alldeles blöt i håret och sa med panik i rösten: ”Mamma, du måste stoppa Thomas. Han ska göra en kanonkula och kommer att skvätta ner hela båten.”
Innan hon ens hade fått ur sig det, kom Thomas rusande med beslutsamhet i blicken. Ögonen lyste på honom när han med full kraft kastade sig över kanten på båten. Vi hade inte en chans att stoppa honom.

Det blev ingen kanonkula. Istället försökte han sig på att göra en volt i luften och hamnade i vattnet med ett fruktansvärt magplask, som skvätte över hela båten. Jag trodde att han slog ihjäl sig. Men Thomas har många liv. Han var lika glad när han kom upp till vattenytan igen.

När vi väl var tillbaka i säkerhet på hotellet, fastnade Thomas i dörrmattan i entrén och höll på att stå på näsan. I sista sekund grabbade jag tag i honom och fick upp honom på fötter igen. Han är totalt livsfarlig.

Nu sitter vi på altanen på vårt rum. Det har mulnat på. Det är skönt. Vi behöver en mellandag, så det gör ingenting om det håller i sig lite. I morgon eftermiddag har vi planerat att ta bussen in till Ayia Napa centrum och strosa lite. Det står på Denise önskelista.

Felicia har skickat en bild på sig själv i studentmössa. Hon har haft en bra dag, och är så fin. Hennes mamma har gråtit en skvätt.

Nu ska vi spela UNO en stund, innan det är dags för middag.

Ha en härlig kväll! / Ingrid