Aktivitetsdag på gården

I veckor har Thomas planerat för en aktivitetsdag ute på gården. Matildas Axel skulle ta med sig sin vattenskoter. Vi skulle åka fyrhjuling, och ha lite andra aktiviteter i vattnet. Mina ungar är alltid med på Thomas projekt, och i lördags var det dags.

Det var ett härligt väder. Det fläktade friskt och solen sken. Barnen badade. Lille Karl var helt livsfarlig. Han sprang rätt ut i vattnet, och ramlade framstupa med huvudet under vattenytan. Det bekom honom inte nämnvärt.

Alvin fick åka vattenskoter, och Axel lät honom testa att köra medan han själv satt bakom. Jag kan bara ana hur det känns för en motorintresserad tioåring. Han var så nöjd.

Thomas bror Anders var ute och paddlade med brödernas nya SUP, en bräda som man står på och använder en paddel för att ta sig fram.

Plötsligt kom Thomas och Axel farande en bit ifrån på vattenskotern. Den stackars intet ont anande Anders föll handlöst i vattnet, då svallvågorna efter skotern fick honom att tappa balansen. Vi andra som såg det hända och visste vad som skulle komma, tjöt av skratt.

Martina fångade det på film, och jag skrattar varje gång jag ser den.

Efter några timmar vid bryggan gick vi tillbaka upp till gården. Boningshuset är byggt 1850, och stora delar av huset är i ursprungligt skick. Detta tycker barnen är så spännande. De går på spökjakt varje gång vi är där.

Alvin och Måns hittade en gammal tidning från början av nittonhundratalet. Det tyckte de var häftigt.

Hedda är fortfarande inte riktigt att känna igen. Hon är trött, och sitter mest stilla. Det är inte likt henne. Jag hoppas att hon snart kommer igen.

Vi avslutade dagen med lite mat vid utemöblerna i trädgården. Hedda satt i gungan i den gamla lönnen, medan grabbarna sprang runt och lekte.

Det var en härlig dag. Jag är så glad över att vi har en sådan fantastisk sammanhållning i familjen. Att vi har så roligt ihop. Att både tjejerna och barnbarnen är lika galna som Thomas, och att svärsönerna är de allra bästa.

Jag har haft en sådan tur här i livet.

Ha en härlig dag! / Ingrid