Åhörardag

Fredag morgon. Vädret håller i sig. Idag sitter jag på innealtanen i min sköna öronlappsfåtölj. Solen är uppe. Katten Elsa ligger i Thomas stol och sover gott efter en natt i det fria. Thomas och Denise sover.

Felicia fyller år, men i år kommer det i andra hand. I kväll är det bal för studenterna i Karlskrona. Felicia ska gå dit med sin bästa vän som hon en gång började skolan tillsammans med. Det tycker jag är fint.

Det har varit så mycket fokus på skolan ett tag. Både för Felicia och Denise. Nu lugnar det ner sig. Sommarlovet närmar sig.

Igår var vi på utvecklingssamtal på Paradisskolan i Nybro där Denise går. Det gick bra. Även om Denise är skoltrött så fixar hon sina betyg.

Jag är född i en annan tid. När jag gick i skolan hade vi inte några utvecklingssamtal. Istället hade vi åhörardagar för våra föräldrar.

Jag som alltid har älskat att stå i rampljuset tyckte det var stort. Jag kommer ihåg att jag uppförde mig så noga. Att jag hade klätt mig så fin. Och att jag kände mig så viktig.

Föräldrarna satt uppradade längst bak i klassrummet. Jag kunde riktigt känna mammas blickar i ryggen. Jag ansträngde mig för att inte göra henne besviken. Det var en annan tid.

Jag tyckte om att gå i skolan. Jag trivdes med kompisarna, och mina år i Torhamn är inbäddade i ett skimmer av ljus.

Högstadietiden på Jändelskolan i Jämjö. De ökande kraven, men också den spirande nyfikenheten på det motsatta könet.

Så mycket hormoner, och så mycket känslor. Besvikelse när det inte gick som man hade tänkt, och en obeskrivlig lycka när allt gick i lås. Härliga minnen.

Jag inbillar mig att det var lite lugnare då. På den tiden hade vi ingen hjälp av Facebook, Instagram eller Snapchat. Vi fick förlita oss på kompisar, och oss själva. Det fungerade alldeles utmärkt.

Nu ska jag inte skriva mer. Jag ska packa lite inför helgen i husvagnen och fixa frukost innan familjen vaknar.

Ha en härlig dag! / Ingrid