Äntligen ett nytt jobb!


Efter regn kommer solen. Alltid. I dag är en dag som går till historien som en fantastisk dag.  

När jag var barn fanns det i Karlskrona en stor arbetsplats som hette Lumalampan. Jag minns att när jag på morgnarna åkte bussen in till gymnasiet, så klev nästan hälften av passagerarna av just där.  

Det är många år sedan nu. Tiderna har förändrats och konkurrensen har ökat. 

Lumalampan som idag heter Auralight, var på sjuttiotalet en given arbetsplats för många i kommunen. I dag är den inte längre så stor. I omgångar har man lagt ner delar av verksamheten, för att klara målen.  

I sommar lägger man ner all verksamhet i Karlskrona. Istället flyttar man den till Vimmerby. Det är inte så många anställda kvar, men min Thomas är en av dem. 

Det är lite skrämmande att bli arbetslös vid 57 års ålder. Alla vet att man med stigande ålder blir allt mindre attraktiv på arbetsmarknaden.  

De senaste månaderna har Thomas varit på otaliga anställningsintervjuer. Han har gått igenom en massa olika tester. Man har tagit referenser, och så har han till slut fallit på målsnöret. Det har varit tungt många gånger.  

Det är jobbigt att se någon som står nära ha det tufft. Det påverkar hela familjen. Även om Thomas är väldigt positiv som person, så har det här golvat honom stundtals. Han har tappat modet många gånger, men alltid kommit igen. Det tror jag är hans stora styrka. Att han alltid tror på en lösning, och att han aldrig ger upp.  

Så hände det äntligen, det som vi hoppats på i flera månader. Thomas tog ett skutt över mållinjen, och inte bara i ett jobb utan i två på samma dag. Det känns helt fantastiskt, och hela familjen går just nu i någon form av lyckorus.  

Jag unnar honom det så mycket. Även om vad som helst kan hända i Thomas närhet, så behöver han ett jobb för att må bra. Ett ställe där han kan omsätta sin energi, och få utlopp för sin kreativitet.  

Just nu lyser han i känslan av att vara behövd. Av att fortfarande vara attraktiv på arbetsmarknaden, och av att slippa otryggheten som han har levt i så länge. Det är så härligt att se honom.  

Nu står champagnen på kylning. Maten är fixad, och familjen är samlad. I kväll är det fest på Bjurbäcksgatan i Emmaboda.

Ha en härlig kväll! / Ingrid 

 

IMG_1575JPG